Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Pentru al treilea an consecutiv, inițiativa națională pe bază de voluntariat „Plantăm fapte bune în România” va desfășura activități de împădurire, în mai multe județe, în aceeași zi. Astfel, pe 18 noiembrie și la Vladimir va avea loc o acțiune de plantare de puieți! Marți, în comuna Negomir, mai mulți elevi au participat la o acțiune de ecologizare, coordonați de profesorul Constantin Belgiu. 

Sâmbătă, 18 noiembrie, voluntarii vor reveni pentru completări de puieți pe terenurile din mai multe județe, printre care și Vladimir. Terenurile pe care vor fi realizate acțiunile de plantare sunt fără vegetație forestieră și sunt predispuse sau afectate de diferite procese de degradare (eroziune pluvială, alunecări de teren, sărăturare, poluare sau eroziune eoliană). Sprijină, de asemenea, inițiativa Dedeman, Daikin România, Tibbett Logistics, FAN Courier și Coca Cola HBC. Partenerii instituționali ai inițiativei sunt Romsilva, Jandarmeria Română și Administrația Națională a Penitenciarelor. „Plantăm fapte bune în România” este o iniţiativă naţională de împădurire bazată pe voluntariat, care a pornit la drum în 2011. Până în prezent, 27.367 voluntari au plantat și îngrijit 576.143 copăcei pe un total de 180,5 hectare de terenuri publice neproductive în 21 de judeţe. În 2013 inițiativa a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, iar de-a lungul anilor i s-au acordat șase distincții din partea comunității. Reprezentantul legal al inițiativei este Asociaţia EcoAssist din București.

Acțiune de ecologizare la Negomir

Elevii clasei a V-a de la Școala Gimnazială Nr. 1 din comuna Negomir au participat la o acțiune ecologică desfășurată sub îndrumarea profesorului Belgiu Constantin. Elevii au strâns gunoiul dintr-o zonă intens circulată, de lângă o fântână. PET-uri, hârtii, ambalaje de la diverse alimente au fost adunate în saci menajeri.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.