Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Viorica Pârjol este din satul Vladimir și își crește singură cele cinci fete, cuminți și silitoare. Viața femeii a fost întotdeauna grea, dar a găsit puterea să nu se lase copleșită de greutăți. Chiar și tragediile a reușit să le depășească: acum doi ani, unicul fiu i-a murit înecat, iar vara aceasta acoperișul casei din comuna Vladimir a fost distrus într-un incendiu. Acum locuiește, alături de fiicele sale, la Mănăstirea Cămărășeasca din orașul Târgu-Cărbunești. Povestea sa a impresionat-o pe maica stareță, dar și pe o tânără din Târgu-Jiu, care a demarat o campanie umanitară. Pentru refacerea acoperișului și reparațiile ce mai sunt necesare la casă este nevoie de o sumă serioasă de bani.

 

Se spune că un necaz nu vine niciodată singur! Așa a fost și în cazul Vioricăi Pârjol, o gorjeancă în vârstă de 37 de ani, care acum doi ani și-a piedut unicul fiu. Băiatul avea 12 ani și a mers, alături de mama și surorile sale, la un picnic pe malul Gilortului. Fiind caniculă, copilul a intrat în apă, dar nu a mai putut ieși și a decedat. Durerea pierderii fiului nu o va uita niciodată, dar Viorica Pârjol este o luptătoare și ar depăși orice obstacol pentru fiicele sale. Este mamă singură și nu mai are parte de ajutorul tatălui copiilor de ani buni. După moartea fiului, Viorica și fetele sale au fost ajutate de un om milostiv, care le-a pus la dispoziție o cameră într-un cămin de nefamiliști din Craiova. Viorica a transferat fetele la școală, în Craiova și pe timpul săptămânii locuiesc toate șase în micuța cameră din cămin. Nu se plâng niciodată de lipsuri, tot ce își dorea mama era ca fiicele sale să fie sănătoase. Ileana are 15 ani, Teodora are 12 ani, sora lor Gabriela aîmplinit 10 ani, Mihaela are 9 ani, iar cea mai mică, Maria, abia a trecut de opt ani! Trăiesc din alocațiile fetelor, dar asta nu le împiedică să trăiască frumos. Prețuiesc lucrurile simple, nu știu ce sunt hainele sau accesoriile  scumpe, își doresc să fie sănătoase doar. „Fetele sunt cuminți, învață bine, le place să învețe pentru că mama lor le-a spus că așa vor reuși în viață. Sunt credincioase și bine crescute, foarte vrednice. La Craiova, în micuța cameră în care locuiesc toate șase este mereu curățenie, știu să își facă mâncare. Le-a crescut exemplar Viorica, chiar dacă de la soț n-a avut vreun sprijin”, a spus maica stareță a Mănăstirii Cămărășeasca din Cărbunești.

Incendiul care le-a distrus casa

În urmă cu trei săptămâni, o nouă tragedie le-a umbrit existența: casa lor din comuna Vladimir a luat foc. Incendiul, pornit de la un scurt circuit, a distrus tot acoperișul. După incident, maica stareță a Mănăstirii Cămărășeasca din orașul Târgu-Cărbunești le-a primit la Mănăstire și are grijă ca fetelor să nu le lipsească nimic. În casă nu se mai poate locui, acoperișul a fost distrus de foc, iar parte din pereți-de apa folosită la stingerea „iadului”. Au mai reușit să salveze din lucruri, mobilă și alte bunuri, însă evenimentul le-a marcat. La Mănăstirea Cămărășeasca au găsit iubirea și grija de care aveau nevoie. Tot maica stareță s-a interesat de costurile reparațiilor acoperișului și va face tot ce îi va sta în putiință să le ajute: „Fetele sunt cuminți și învață foarte bine. Au avut o viață grea, însă mama lor le-a educat în spiritul credinței în Dumnezeu, le-a învățat să fie vrednice, gospodine, responsabile. În urmă cu trei săptămâni le-a ars acasa din satul Vladimir. A ars tot acoperișul. Acum mama și cele cinci fete stau la noi, la Mănăstire. Am întrebat cât ar costa reparația acoperișului și ce reparații mai trebuie făcute la tavane și pereți. Suma care ne trebuie este de 430 milioane de lei vechi. Sperăm să primim ajutor și de la Mitropolie. Ne putem speranța în oameni, sperăm să fie bine”, a povestit maica stareță a Mănăstirii Cămărășeasca din Târgu-Cărbunești.

Campanie umanitară

Pe Facebook, o tânără din municipiul Târgu-Jiu, a inițiat o campanie umanitară de strângere de fonduri necesare pentru refacerea acoperișului casei femeii. În total este vorba despre 43.000 lei. Fetele și mama lor vor mai avea nevoie și de haine, ceva elemente de mobilier, un aragaz, căci nu aveau, dar și alte obiecte ce au fot distruse de foc și apă. „În cele ce urmează, vreau să vă prezint un caz special: este vorba despre o mamă singură și cele 5 fetițe, care, pe lângă faptul că isi pierduseră fratele cu ceva timp în urmă, aveau o căsuță, care în urmă cu două săptămâni, a ars de la un scurtcircuit.., iar fetițele au rămas fără un acoperiș deasupra capului… Toate merg la școală, fata cea mare, fiind elevă la liceu, profil matematică-informatică, la Craiova. Această mamă, care la rândul ei, a fost crescută la casa de copii, își creste fetițele exemplar, doar că, de una singură, fără niciun venit, în afară de alocații și ajutorul social, nu-și va putea reconstrui casa. Oricare dintre voi, care vede această postare și poate oferi un ajutor, cât de mic, să știți că e mai mult decât binevenit”, a scris pe rețeaua de socializare Elena Gurițoiu, make-up artist din Târgu-Jiu.

Cine poate să ajute această mamă singură și pe fetițele ei, este rugat să ia legătura fie cu maica stareță de la Cărbunești, fie cu Elena. (https://www.facebook.com/elenaesteticstudio/posts/1330177267104996)

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.