Despre noi

„Cult-ura” este un proiect inedit al unor tineri dornici de promovare a oamenilor, locurilor și tradițiilor din județul Gorj. Prin intermediul acestui site aveți ocazia să cunoașteți povești scrise și nescrise până în prezent, să vedeți, prin ochii curioși ai cititorului, fiecare colțișor al meleagurilor gorjenești.

Trăim într-un județ bogat cultural, cu tradiții și o istorie care ne face să ne simțim mândri că suntem gorjeni. Avem operele marelui Brâncuși, îl avem pe revoluționarul Tudor Vladimirescu, eroina Ecaterina Teodoroiu și altele la fel de importante. De asemenea, putem ajunge mai aproape de albastrul cerului printr-o simplă plimbare pe „Drumul Regelui”- Transalpina – sau ne putem bucura de iernile cu zăpadă din belșug în zona turistică Rânca.

Avem mănăstiri, peșteri, locuri minunate în care să ne petrecem timpul liber.  Locurile de cazare sunt primitoare, iar pentru turiștii cărora le plac gustările românești și distracția, avem restaurante, pub-uri, discoteci. Important este să le descoperim împreună, să promovăm și să păstrăm tot ceea ce este prețios în județul nostru, iar aceste lucruri pot să devină realitate și prin sprijinul celor care aleg să ne devină parteneri în demersul echipei noastre de a susține orice eveniment menit să aducă în atenția cititorilor povești cu oameni, locuri și tradiții.