Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Localitatea Meria este situată pe o coamă din Munții Poiana Ruscă, la granița dintre Ținutul Pădurenilor și Țara Hațegului. Se spune că a fost înființată de haiduci în secolul al XV-lea și rămâne una dintre cele mai izolate și pitorești așezări din zonă.

Cu o origine aparte și un grai specific, Meria a fost considerată unică în Ardeal, din cele mai vechi timpuri. Localnicii erau cunoscuți pentru sălbăticia lor și pentru faptul că erau rar vizitați din cauza lipsei drumurilor bune care să ducă către sat.

Situată într-un cadru natural spectaculos, Meria oferă o priveliște impresionantă asupra văilor adânci care o înconjoară. O vizită în acest colț de rai al naturii este cu adevărat de neuitat, oferind ocazia de a descoperi frumusețea și liniștea unei așezări încă neatinse de agitația urbană.

Meria rămâne unul dintre secretele bine păzite ale Transilvaniei, un loc plin de istorie și autenticitate, în care natura și tradițiile locale se împletesc armonios pentru a crea o experiență de neuitat pentru cei care îndrăznesc să o descopere.

Puteți afla mai multe despre istoria și tradiția acestu sat unic, din acest material video captivant.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.