Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

În cadrul interviului din această săptămână îl vom cunoaște pe Adelin-Constantin Logofetescu, un tânăr interpret de muzică populară din județul Gorj. Citind acest interviu veți putea afla cu ce artiști a colaborat Adelin până în prezent, ce legătură este între credință și pasiunea sa, dar și de ce obicei românesc se simte cel mai apropiat.

Reporter: Adelin, ne știm de ceva timp, știu că iubești muzica populară. Aș vrea să ne zici cum ți-ai descoperit această pasiune pentru muzică, care au fost primii pași făcuți și ce bucurii ți-a adus această pasiune până în prezent?

Adelin Constantin Logofetescu: Pasiunea pentru muzica populară o am de mic copil. Părinții mei ascultau zilnic acest gen de muzică la radio, iar eu am prins drag de cântec și am început să fredonez. Acest obicei îl aveam și la școală, iar învățătoarea mea Maria Bădița a observat acest lucru și le-a spus părinților să mă dea la o școală de profil. După care am început să particip la toate serbările școlare și asta îmi umplea sufletul de bucurie, mai ales când eram aplaudat. Asta m-a determinat și ambiționat să fac cursuri la Școala Populară de Artă, la secția canto popular, și să urmez acest drum al cântecului.

Reporter: De-a lungul timpului ai participat la multe festivaluri. Aș vrea să te întreb care este cea mai frumoasă amintire a ta legată de un festival la care ai participat, dar și cea mai mare dezamăgire și cum ai trecut peste ea?

Adelin Constantin Logofetescu: Prima amintire, cea mai frumoasă și de neuitat, este atunci când am câștigat primul meu premiu la 14-15 ani, la Festivalul Tineretului, de la Godinești, la care am participat pentru prima dată. Am fost dezamăgit când nu puteam să particip la concursuri din cauza limitei de vârstă.

Reporter: În același timp, aș vrea să te întreb care a fost primul premiu câștigat, care a fost premiul pentru care ai muncit cel mai mult și automat la care ții cel mai mult?

Adelin Constantin Logofetescu: Premiul cel mai de preț pe care l-am obținut este premiul special al publicului la prima ediție a Festivalului “Maria Apostol”, în 2011.

Mi-am dorit să am propriile melodii în care să expun trăirile mele…”
 Reporter: Știu că ai vrut să scoți un album de muzică populară acum ceva timp și pentru realizarea lui ai colaborat cu solista Nina Predescu. Ce a însemnat pentru tine colaborarea cu Nina Predescu și dacă în prezent mai colaborați, și dacă da în ce constă această colaborare?

Adelin Constantin Logofetescu: Am ales-o pe doamna Nina Predescu pentru că îmi plac și mă regăsesc în cântecele compuse de dumneaei, iar asta m-a onorat și m-a ajutat în cariera mea. Am avut privilegiul ca dumneaei să compună pentru mine textul și muzica unui cântec pe care-l îl îndrăgesc foarte mult și care se numește “Cum să uit și cum să iert”.

Reporter: Cu ce alți soliști de muzică populară ai mai colaborat, cum ai ajuns să colaborezi cu ei și cât de mult înseamnă pentru tine aceste colaborări?

Adelin Constantin Logofetescu: Am avut norocul să învăț de la soliști de mare valoare, cu care am avut colaborări frumoase, printre care: Mariana Ganțu, Vasile Ciobanu, Anica Ganțu, Maria Corlan Mischie, Filuța Bogdan, și mulți alții cărora le mulțumesc. Ne leagă aceeași pasiune, iar faptul că realizez emisiuni de profil la radio și televiziune, ne-a apropiat mai mult și am reușit să facem proiecte muzicale împreună.

Reporter: Totodată, știu că ai propriile melodii. Tu îți alegi tema cântecului sau te sfătuiești cu compozitorul?

Adelin Constantin Logofetescu: Mi-am dorit să am propriile melodii în care să expun trăirile mele din copilărie, adolescență, dragoste de oameni și viață.

Reporter: Adelin, poetul când scrie vrea să transmită anumite sentimente, actorul când se urcă pe scenă vrea să transmită emoție, tu când te urci pe scenă ce vrei să transmiți celui care te ascultă?

Adelin Constantin Logofetescu: Să-i încânt, să-i bucur cu cântecele mele, pe care le interpretez cu tot sufletul și sper să simtă cel puțin la fel.

 Mă simt norocos că am primit de la Dumnezeu acest har de a cânta…”
Reporter: Tot timpul admir tinerii care poartă costumul popular și indiferent cu cine realizez interviuri, această întrebare nu lipsește. Ce reprezintă pentru tine costumul popular?

Adelin Constantin Logofetescu: Costumul popular definește artistul și este o emblemă a locului de unde se trage și a tradițiilor. Cred că, toți cei care iubesc cântecul popular românesc ar trebui să poarte acest costum mai des.

Reporter: De multe ori eu văd costumul popular legat și de credința noastră, și chiar am văzut de exemplu în Maramureș că oamenii merg la biserică îmbrăcați în costum popular. Apropo de credință, cât de mult crezi că Dumnezeu te-a ajutat în dezvoltarea pasiunii tale și cât de mult crezi că te poate ajuta și în viitor?

Adelin Constantin Logofetescu: Mă simt norocos că am primit de la Dumnezeu acest har de a cânta și, poate, de a-i ajuta pe oameni în acest fel, pentru că se zice că muzica e ca o terapie pentru suflet.

Adelin Logofetescu, OM și atât!
 Reporter: Că tot vorbim despre costumul popular și despre credință. Din câte știu stai la Runcu, iar în mediul rural încă se mai păstrează tradițiile și obiceiurile. De care obicei românesc te simți cel mai apropiat și de ce?

Adelin Constantin Logofetescu: Iubesc iarna și mă bucur că la Runcu se mai păstrează vechile obiceiuri care se fac în preajma sărbătorilor de iarnă. Mi-ar fi plăcut să văd copiii care colindă îmbrăcați în straie populare, ca pe timpul părinților și bunicilor noștri.

Reporter: Suntem la început de an nou și ne dorim să-l începem cu zâmbetul pe buze. Aș vrea să ne zici din toate evenimentele la care ai participat un moment hazliu care ți-a rămas în minte.

Adelin Constantin Logofetescu: Sunt un om care face des glume și îmi place să-i binedispun pe cei din jurul meu, așa că, astfel de momente sunt dese în viața mea.

Reporter: Am ajuns la finalul interviului. Te rog să ne zici ce planuri de viitor ai și te-aș mai ruga să ne zici în câteva cuvinte cine este omul Adelin Constantin Logofetescu?

Adelin Constantin Logofetescu: Îmi doresc să evoluez și să încânt publicul care mă iubește cu noi cântece. Adelin Logofetescu, OM și atât!

Reporter: Și totuși mai am o întrebare. Fiind la început de an nou ce le transmiți celor care te ascultă și celor care au citit acest interviu?

Adelin Constantin Logofetescu: Le doresc să aibă un an plin de numai de bucurie, să aibă un an nou plin de realizări și tot ce își propun să se realizeze. Tot pe această cale le transmit că și în acest an le voi pregăti câteva surprize frumoase, cum am făcut și până acum.

Distribuie:

1 Comment

  • Gabriela P., 1 ianuarie 2022 @ 22:29 Reply

    ❤️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.