Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Câțiva elevi inimoși din cadrul Colegiului Tehnic Motru au inițiat o campanie umanitară și au strâns alimente și haine pentru familia Vioricăi Pârjol din comuna Vladimir. Casa femeii și a fiicelor sale a ars în vara acestui an, cele șase ajungând sub cerul liber. Au fost primite la Mănăstirea Cămărășeasca, iar acum locuiesc la Craiova, într-un cămin de nefamiliști. 

Părintele Valerian Cruceru de la Parohia Ploștina, un om bun care mereu se implică în ajutorarea semenilor aflați în nevoie, a fost primul motrean care a dat tonul campaniilor de ajutorare ale familiei Pârjol. Văzând exemplul preotului, citind articolele apărute în mass-media, grupul de elevi ai CT Motru a decis să ia atitudine. Copiii au apelat la colegi și sub îndrumarea profesorului Mihaela Crăciunescu, au strâns haine și alimente pe care i le-au dus părintelui Cruceru. Acesta le-a transportat marți seara la Craiova, la imobilul în care fetele și Viorica Pârjol locuiesc în timpul săptămânii. „Plecăm din Motru spre Craiova, cu tot ce au strâns pentru familia Pârjol elevii de la Colegiul Tehnic Motru, alături de doamnele profesoare Crăciunescu și Pleșa. Au mai rămas 3 saci cu haine, pe care o să-i „livrăm” după ce familia reușește să acopere casa și să renoveze cât de cât, fiindcă – momentan – camera de cămin unde stau cele 6 suflete este neîncăpătoare… Vă mulțumim tuturor pentru efortul depus și pentru sprijin! Maica Domnului să vă răsplătească din belșug!”, a spus preotul Valerian Cruceru.

Profesorul Mihaela Crăciunescu se declară foarte mulțumită de inițiativa elevilor: „Sunt bucuroasă pentru că elevii doar afla de un caz și ei iau inițiativa! Dacă le dai încredere că reușesc, au curaj și se implică. Eu am încredere în ei. S-au interesat și de cazul fetei prezentat de Cult-ura, Lorena, și au venit alte eleve la mine să-mi spună că vor să se implice! Legat de cazul familiei Pârjol din comuna Vladimir, au văzut și articolele din Cult-ura și acțiunea părintelui valerian Cruceru și au vrut să ajute și ei. Am strâns haine și alimente, un grup de voluntari, au implicat mai multe clase din liceul nostru și elevi: Irizoiu Ana-Maria, Erdelyi Diana Andrada, Trăistaru Alexandru, Ciobanu Georgiana și Chițoran Ana-Maria-ei sunt voluntarii. Eu le-am povestit de caz și acești elevi minunați au realizat această acțiune. Tot ce am strâns am dus părintelui. A fost o acțiune a elevilor voluntari reușită”, a spus profesorul Mihaela Crăciunescu de la Colegiul Tehnic Motru.

Povestea familiei Pârjol o puteți reciti aici: http://cult-ura.ro/cinci-fete-silitoare-crescute-doar-de-mama-au-ramas-fara-casa-familia-parjol-din-vladimir-nevoie-de-ajutor/

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.