Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Alex Plăcintă este elev în clasa a XII-a la Colegiul Tehnic Motru și este un exemplu pentru tinerii de vârsta sa. Anul acesta va susține examenul de Bacalaureat și va încerca să își găsească un loc de muncă. Alex este un tânăr talentat, pasionat de trenuri și, în timpul liber, realizează schițe detaliate ale unor locomotive. 

alex ionut motru 2 schita locomotiva suedia motru

Adolescentul din municipiul Motru este pasionat de mic de locomotive și trenuri. Alex Plăcintă, în vârstă de 19 ani, este un elev silitor, care are rezultate școlare bune, în ciuda faptului că, de când era bebeluș, a fost diagnosticat cu hipoacuzie.

În vara acestui an va susține examenul de Bacalaureat, acum fiind elev la profilul mecanic al Colegiului Tehnic Motru. Tânărul spune că i-au plăcut trenurile încă din copilărie, căci pe vremea aceea se plimba des cu un vecin. Călătoreau cu trenul, iar Alex a vrut să afle cât mai multe informații despre acest mijloc de transport.

A citit mult pe internet, a căutat cărți la bibliotecă și, mai târziu, a început să deseneze locomotivele preferate.

craciunescu si alex palcinta

Cel mai mult îl pasionează amănuntele, încercând să afle cum funcționează o locomotivă, din ce piese este compusă și alte detaliile tehnice.

„Fiind copil mergem des cu un vecin, care mă plimba cu trenul, şi am fost fascinat. Desenez și schițez o locomotivă în două ore și îmi place foarte mult. Sunt atent la detalii, este adevărat, așa îmi place. Îmi place și sportul și, când am timp, mă relaxez și făcând sport, nu doar schițând locomotive.

Sper să fie bine la examenul de Bacalaureat, iar după va trebui să îmi găsesc un loc de muncă. Îmi doresc să fiu sănătos, să am mereu părinții lângă mine și să fie și ei sănătoși!”, a spus Alex Plăcintă.

schita loco

Admirat de profesorii săi

Profesorii de la Colegiul Tehnic Motru spun despre Alex că este un adolescent preocupat de viitorul său și dornic să reușească în viață. Este un tânăr serios și responsabil, care își respectă părinții, profesorii, dar și colegii.

„De mic a fost pasionat de locomotive, într-o zi un vecin i-a adus schița unei locomotive, el a făcut-o la o scară mai mică perfect. Mereu vrea să știe mai multe, este curios, isteț, ambițios! Mereu m-a impresionat că niciodată nu lipsește de la școală.

Este un băiat cu un caracter deosebit, foarte respectuos. Mereu spun că mulți dintre tinerii de azi ar trebui să ia lecții de la acest băiat.

De asemenea, Alex are multe pasiuni. Dacă toți elevii ar avea ambiția lui, ar ajunge departe. Sunt convinsă că Alex se va descurca foarte bine în viață! Și va fi totul pe puterile sale”, a declarat profesorul Mihaela Crăciunescu de la CT Motru.

Povestea acestui adolescent ați aflat-o din Revista Cult-ura:

Povestea lui Alex, un tânăr diagnosticat cu hipoacuzie când era bebeluș! Adolescentul demonstrează că prin ambiție poți învinge orice barieră!

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.