Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

viață alături de copiiJumătate din viață și-a petrecut-o alături de copii. Este vorba despre tanti Sofia, bunicuța devenită celebră în satul Leurda, din Motru. Nu mai puțin de 42 de ani a avut grijă de prichindei, cărora le-a făcut focul şi le citea poveşti. Tanti Sofia a împlinit 85 de ani, o vârstă frumoasă şi plină de amintiri.

Am găsit-o cu zâmbetul pe buze şi plină de energie. Tanti Sofia a primit în semn de recunoştinţă flori, o diplomă şi un tort. De asemenea, bunica are o singură dorinţă, să trăiască cât mai mulţi ani pentru a mai merge să-i vadă pe copii ce merg la grădiniţa unde a lucrat zeci de ani: „Îmi doresc să îmi mai văd copiii care au fost la grădiniţă. Să văd tot tineretul care a trecut pe aici. Asta îmi doresc cel mai mult astăzi”, a spus tanti Sofia.

Tanti Sofia îşi aduce aminte cu drag de perioada în care mergea şi făcea focul de la ora 5 dimineaţa, pentru ca cei mici să găsească clasele încălzite: „La grădiniţă am lucrat 42 de ani, până anul trecut în luna septembrie. A fost greu? Nu a fost greu, pentru mine nu a fost greu. Mă duceam, mă trezeam de la ora 5. Prima dată făceam focul, apoi făceam curăţenie. Până veneau copiii aveam timp să mai stau şi pe scaun”, a mai spus bătrânica.

De dorul celor mici, bunicuța se duce într-o grădină şi de acolo se uită printre gard la cei de care a avut grijă: „Îmi este dor de ei. Mă duc lângă gard şi îi văd când pleacă, când vin. Am acolo o grădină şi mă uit la ei când vin. Îmi este dor de ei. Erau mici, le spuneam povesti, stăteau şi ascultau”, a mai spus bunicuța.

Nici autoritățile locale nu au uitat-o pe cea care a devenit un adevărat exemplu: „A avut o contribuţie semnificativă pentru această zonă, în localitatea Leurda. Ani de zile de zile a avut grijă de copii, le făcea curăţenie, căldură şi îi aștepta dimineaţa cu drag”, spune Cosmin Morega, primarul din Motru.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.