Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

principeUn descendent al domnitorului Alexandru Ioan Cuza va primi primi titlul de „Doctor Honoris Causa“ din partea Universității „Constantin Brâncuși“  Târgu Jiu chiar pe 24 ianuarie, Ziua Unirii. Bogdan Cuza este strănepot al domnitorului.
Evenimentul va avea loc la sediul Universității „Constantin Brâncuși“ din zona Debarcader. „Între orele 12:00 și 14:00, Senatul Universității conferă titlul de «Doctor Honoris Causa» unui descendent al domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Este vorba de Bogdan Cuza, un român un român cu cetățenie germană“, a spus rectorul Universității, Luminița Popescu.

Trăiește în Germania

Bogdan Cuza este strănepot al marelui domnitor Alexandru Ioan Cuza. Pe linia genealogiei, Bogdan este un strănepot al domnitorului. Bunicul său este Alexandru Constantin Cuza, băiatul vărului primar al domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Bogdan Cuza s-a născut în Sibiu, dar a plecat de mai mult timp din țară. În prezent, acesta trăiește în Germania. Urmașul lui Alexandru Ioan Cuza este acționar, alături de Dora Bota, la firma de textile „Hedco“ din Oradea, fosta Uzină Mioriţa.

Evocări și poezie

Programul pregătit de Universitatea „Constantin Brâncuși“, de Ziua Unirii, mai cuprinde evocări și un recital de poezie. „Pentru această zi, Universitatea «Constantin Brâncuși» a pregătit un program. Între orele 10:00 și 11:00 va fi un program de evocări, susținut de profesorul Toader Nicoară, de la Universitatea «Babes Bolyai» din Cluj-Napoca, și de profesorul Gheorghe Gorun. Va urma un recital de poezie și o expoziție documentară, moment organizat cu sprijinul Muzeul Județean de Istorie Gorj“, a mai precizat rectorul Luminița Popescu.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.