Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

O decorație primită de Cuza în colecția Muzeului Național de IstorieÎn colecția Muzeului Național de Istorie a României se află o decorație, ordinul Osmanie, primită de Alexandru Ioan Cuza în 1864, cu prilejul unei vizite la Constantinopol. Acest ordin a fost inițiai de către sultanul Abdul-Aziz, în anul 1861.

 „O decoraţie, Imperiul Otoman, ordinul Osmanie, grad de Mare Cruce, ce i-a fost conferită domnitorului Alexandru Ioan Cuza în 1864, cu prilejul vizitei la Constantinopol.  Are formă de stea cu opt colţuri, în centrul căreia este aplicat un tambur din metal care susţine medalionul din email roşu. Pe el este gravată o inscripţie, cu caractere arabe, şi o semilună din metal aurit. Ordinul a fost iniţiat în 1861 de către sultanul Abdul-Aziz.”, precizează reprezentanții Muzeului Național de Istorie a României.

Programul de vizitare al muzeului

O decorație primită de Cuza în colecția Muzeului Național de IstoriePentru cei care vreți să vizitați acest muzeu în această perioadă trebuie să știți că pe 31 decembrie 2021 este deschis între orele 9.00 – 13.00, ultimul acces fiind la 12.15, iar în perioada 1 – 4 ianuarie este închis.

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.