Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Școala Gimnazială nr. 1 din Văgiulești, județul Gorj, s-a înscris anul acesta pentru prima data în competiția Eco Provocarea. După primele trei etape, cei 30 de elevi ai școlii în Văgiulești ocupă locul opt.

Eco Provocarea este un program educațional, extra-curricular, de protecția mediului și dezvoltare personală adresat elevilor de școală primară, gimnaziu (Eco Provocarea Juniori) și liceu (Eco Provocarea Liceeni). Început în anul 2010 ca o competiție între școlile din 2 județe, Zalău și Călărași, s-a extins la nivel național din 2016.

Eco Provocarea a primit, în 2024, în cadrul galei Green Report, premiul pentru „Excelență în Educație pentru mediu. Conform juriului, Eco Provocarea contribuie la realizarea celui de-al IV-lea obiectiv al dezvoltării durabile stabilit de Națiunile Unite (SDG 4): educație de calitate. De-a lungul anilor, Eco Provocarea a adunat sub umbrela sa 12.000 de elevi și profesori ecoambasadori, care au organizat activități de reciclare, plantare, igienizare și evenimente educaționale (târguri de economie circulară, campanii de conștientizare, marșuri pentru mediu).

Drept impact de mediu, ecoambasadorii au reușit să realizeze: 1.064.559 kg de materiale reciclabile colectate, 326.479 puieți plantați, 12.073 saci de deșeuri colectate din natură. Prin cei trei piloni, conștientizare, învățare și practică, Eco Provocarea reușește să susțină sustenabilitatea modelând comportamente responsabile și active în societate.
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.