Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Profesorul Crina Gurică, președintele Asociației Victoria Internațional, este omul care a pus la punct proiect educațional „Eco harta României Mari”, în care are ca parteneri cadre didactice și elevi de la mai multe școli din Gorj și municipiul București, dar și instituții publice. Scopul proiectului este conștientizarea importanței momentului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, dar și a păstrării unui mediu înconjurător curat. 1.000 de stikere „Reciclăm creativ. Eco harta României Mari” vor fi împrțite în unitățile școlare din Gorj și București.

   

Una dintre activitățile din cadrul proiectului educațional „Eco harta României Mari” este realizarea și împărțirea unor stikere care să contribuie la conștientizarea elevilor din toate ciclurile vis a vis de reciclarea selectivă. La finalul proiectului, adică pe data de 1 Decembrie, elevi și cadre didactice vor realiza Eco harta României Mari din dopuri de plastic colectate de voluntari (aproximativ 8.000  de dopuri roșii, galbene și albastre). Cadrele didactice și elevii voluntari  vor realiza harta la sediul Centrului Național de Informare și Promovare a Turismului „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, pe 1 decembrie.

„Este momentul ca școala să acționeze în vederea formării unor atitudini ecologiste, de înțelegere a relațiilor care există între om și natură. De asemenea, este important să îl ajutăm pe copil să devină o fereastră deschisă spre societatea umană, să ştie cum să se comporte cu cei din jur şi să preţuiască valorile naţionale”, a spus profesorul Adriana Gurică, președintele Asociației Victoria Internațional.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.