Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

În fiecare an pe 1 Decembrie ne aducem aminte că suntem români. Tot în fiecare an pe 1 Decembrie vorbim despre unitate, depre credință, despre modul în care trebuie să ne ajutăm unii pe alții. Doar pe 1 Decembrie…De ce nu ne aducem aminte în fiecare zi că suntem români și că avem responsabilitatea de a ne ajuta și sprijini unii pe alții? Oare de ce…?

Există mai multe motive posibile pentru aceast lucru. Unul dintre ele ar putea fi că, în viața de zi cu zi, suntem preocupați de problemele noastre personale și de rutina zilnică, ceea ce ne face să uităm de importanța unității și solidarității. Ne concentrăm pe nevoile noastre individuale și uităm să ne gândim la binele comun.

Un alt motiv ar putea fi că, în timp, am devenit mai individualiști și mai interesați de propria noastră reușită și fericire, în detrimentul celor din jur. Societatea modernă ne încurajează adesea să fim competitivi și să ne concentrăm pe noi înșine, în loc să ne gândim și la cei de lângă noi.

De asemenea, poate exista și o lipsă de conștientizare a importanței unității și solidarității în viața de zi cu zi. Poate că nu suntem suficient de educați sau informați cu privire la beneficiile pe care le poate aduce colaborarea și sprijinul reciproc în comunitate.

Indiferent de motive, este important să ne amintim că unitatea și solidaritatea sunt valori fundamentale pentru o societate sănătoasă și prosperă. Trebuie să ne străduim să le cultivăm în fiecare zi, prin acțiuni mici și gesturi de bunătate față de cei din jurul nostru.

Astfel, în fiecare zi putem contribui la construirea unei comunități mai unite și mai puternice, în care fiecare individ să se simtă valorizat și sprijinit. Nu trebuie să așteptăm o dată specială sau un eveniment anual pentru a ne aminti de aceste valori. Trebuie să le integrăm în mod constant în viața noastră și să le promovăm în relațiile noastre cu ceilalți.

La multi ani, România!!!

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.