Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

„Primește o șansă pentru educație!” este sloganul celei de a doua ediții a programului de burse pentru elevi de excepție din mediul rural inițiată de Liceul Teoretic Național din București, care în parteneriat media cu Radio România, prin Radio România Cultural, sprijinit de Universitatea POLITEHNICA București, oferă două burse educaționale începând cu anul școlar 2017 — 2018 unor elevi cu competențe excepționale din mediul rural. Un elev de excepție din Gorj-Tudor Păișanu-beneficiază deja de bursă.

liceul teoretic national 1 tudor paisanu

Acesta este al doilea an în care, în urma analizei comisiei de evaluare, doi elevi fără posibilități din mediul rural vor fi aleși pentru a veni să studieze și să se perfecționeze la București. Anul trecut, Tudor Constantin Păișanu, din comuna Brănești, județul Gorj și Carmen Minodora Tudorache, din localitatea Jurilovca, județul Tulcea au fost cei doi elevi cu competențe excepționale din mediu rural care au primit o șansă pentru educație. Povestea de excepție a elevului din Brănești ați citit-o pe site-ul nostru (o puteți reciti: http://cult-ura.ro/un-elev-de-13-ani-a-elaborat-o-culegere-de-probleme-de-matematica-vrea-sa-studieze-la-cambridge/).

Tudor Constantin Păișanu, pasionat de matematică, a obținut medalia de bronz la olimpiada națională de matematică, primăvara aceasta: „A fost un an foarte bun în care am avut o pregătire foarte bună la toate materiile și am reușit să mă calific la Olimpiada Națională de Matematică unde am luat un bronz. M-a ajutat foarte mult faptul că am putut să studiez mai mult la matematică. La început mi-a fost puțin greu să mă integrez, dar am reușit să o fac, să-mi fac prieteni și acum mă înțeleg bine cu ei. Sunt foarte mulțumit de anul acesta”, a spus gorjeanul Tudor Păișanu.

liceul teoretic national 2 liceul teoretic national

Cui se adresează programul liceului bucureștean

Potrivit unui comunicat de presă remis de Liceul Teoretic Național București, acest program se adresează elevilor care trec în clasa a VII-a și, respectiv, a VIII-a și care urmează să beneficieze de bursă începând cu anul școlar 2017 — 2018 până la terminarea liceului (clasa a XII-a inclusiv). În fiecare an câte doi noi elevi din mediul rural vor beneficia de o astfel de bursă, programul nefiind limitat în timp. Bursele constau în asigurarea cheltuielilor studiilor, precum și a unui ajutor material (cazare, masă, haine, încălțăminte, uniformă, rechizite, manuale, bani de buzunar, transport acasă la începutul și la sfârșitul vacanțelor). Studiile se vor efectua la Liceul Teoretic Național din București, iar cazarea este oferită de Universitatea POLITEHNICA din București, care asigură și mentorat studențesc pentru elevii bursieri. Finanțarea se asigură din sursele proprii ale Liceului Teoretic Național și ale Universității POLITEHNICA București, precum și ale altor sponsori. „Liceul Teoretic Național este o instituție privată de învățământ, înființată în anul 2012 care asigură în acest moment accesul la educație pentru un număr de peste 230 de elevi, cu vârste între 3 și 18 ani. Echipa Liceului Teoretic Național crede în educație ca element fundamental care asigură succesul în viață al oamenilor. Viziunea liceului este de a construi un parteneriat durabil între trei instanțe: școală — elevi — părinți”, se spune în comunicat.

Detalii despre regulamentul programului de burse rurale găsiți pe site-ul www.liceulnational.ro/burse.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.