Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

O nouă ediție a Taberei Meseriașilor se desfășoară începând cu 29 iulie 2018. Astfel, peste 200 de elevi și 40 de profesori din 21 de școli profesionale și licee tehnologice din județul Gorj vor participa la proiectul OMV Petrom. Cei mai buni 40 de elevi vor beneficia de burse pe parcursul anului școlar 2018-2019, suma alocată pentru fiecare, lunar, fiind de 500 de lei.

În acest proiect sunt incluși elevi din școlile profesionale și liceele tehnologice din județul Gorj, care studiază în domeniile mecanică, electric, electronică și automatizări, electromecanică, turism și alimentație, respectiv construcții, instalații și lucrări publice. Totodată, după cum au anunțat organizatorii, 40 de profesori, selectați în urma unui concurs de proiecte pentru dezvoltarea învățământului profesional, vor participa la cursuri de management de proiect și dezvoltare profesională și vor putea câștiga granturi în valoare totală de 40.000 de euro pentru implementarea proiectelor propuse unitățile de învățământ pe care le reprezintă.

„Cu fiecare ediție a Taberei Meseriașilor, ne reînnoim promisiunea de a ajuta viitorii meseriaşi pentru a fi mai bine pregătiţi pentru piaţa muncii. Pentru asta, au nevoie atât de profesori mai bine pregătiţi, cât şi de ateliere practice dotate corespunzător. Aceasta îi va aduce alături şi pe angajatori, care trebuie să se implice şi să ofere stagii de practică elevilor. Așa că anul acesta am provocat şi cadrele didactice să participe alături de noi la acest demers al schimbării, iar cele mai relevante proiecte propuse de ei pentru îmbunătăţirea învățământului profesional vor primi din partea OMV Petrom finanțări în valoare totală de 40.000 de euro. Ne dorim ca aşa vom reuşi sa aducem împreună cei mai importanţi actori pentru schimbarea în educaţie: şcoala, autorităţile locale, angajatori şi părinţi”, a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

În tabără, elevii vor participa la un program intens de dezvoltare, alături de mentori, de la care vor învăța ce înseamnă cu adevărat meseria aleasă. Tabăra Meseriaşilor din Ţara lui Andrei face parte din „România Meseriaşă”, un program OMV Petrom de susţinere a educaţiei profesionale din România.

Din 2015 şi până acum un număr de peste 700 de elevi au fost pregătiţi în Tabăra  Meseriașilor din Țara lui Andrei și au fost oferite peste 100 burse de studiu în valoare de peste 140.000 de euro.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.