Eleva Paty Bîrsan, ajutorul de nădejde al lui Chef Cezar Munteanu în Tabăra Meseriașilor! „M-am dezvoltat foarte mult în tabără, atât personal, cât și profesional”

Eleva Paty Bîrsan, ajutorul de nădejde al lui Chef Cezar Munteanu în Tabăra Meseriașilor! „M-am dezvoltat foarte mult în tabără, atât personal, cât și profesional”

- in Reportaj, Romania civila, Slider
922
0

Patricia (Paty) Bârsan, elevă în clasa a XII-a la Colegiului Comercial „Virgil Madgearu” din Târgu Jiu, este una dintre cele două tinere din Gorj care au fost premiate de OMV Petrom. După participarea în programul „Țara lui Andrei” și Tabăra Meseriașilor, Paty Bîrsan a căpătat experiență, a crescut profesional și personal, iar vara aceasta a și lucrat ca ajutor în bucătărie, dar și ca ospătar la Hotelul Dolce Vita din Bran, fiind ajutorul de nădejde al lui Chef Cezar Munteanu.

 

Paty Bîrsan este elevă a Colegiului „Virgil Madgearu” din municipiul Târgu-Jiu. Adolescenta a fost premiată la Gala Aniversară a OMV Petrom pentru că a demonstrat că se poate. A participat la Tabăra Meseriașilor, a învățat foarte multe lucruri, a reușit să își depășească limitele, a lucrat pe vară la Hotelul Dolce Vita din Bran, iar chef Cezar Munteanu a ales-o ca Sous Chef, urmând ca la vară să lucreze din nou împreună. „Patricia a participat ca elev în seria bucătarilor și ospătarilor în cadrul ediției 2016 a Taberei Meseriașilor din Țara lui Andrei. A revenit în tabără anul acesta ca angajat în bucătărie, fiind unul dintre ucenicii mentorului seriei”, au spus cei de la OMV Petrom.

Pentru viitor, planurile Patriciei sunt legate, cel mai probabil, de o carieră în gastronomie, mai ales că chef Cezar i-a insuflat dorința de a excela! „După ce am venit din Țara lui Andrei, am mai participat și la alte evenimente, ca de exemplu Gala de la Palatul Parlamentului a Andreei Marin. Atunci am fost prezenți toți bursierii de la OMV Petrom și noi am câștigat banii pe care i-am făcut (erau bursieri din toate seriile, unde fiecare făcea ce a învățat cu mentorii lor și banii strânși se duceau mai departe la o școală, iar noi am câștigat, datorită acestor bani ne-am dotat atelierul de practică). Am mai fost la alte evenimente. M-am dezvoltat foarte mult în tabără, atât personal, cât și profesional, mai ales datorită lui Chef Cezar, un om cu o inimă de aur. M-am bucurat foarte mult când m-a ales să-i fiu ajutor în bucătărie în ediția de anul acesta”, a spus, pentru Revista Cult-ura, eleva Paty Bîrsan.

A lucrat la Hotelul unde se ține Tabăra

Vara aceasta, Paty Bîrsan a fost contactată de reprezentanții OMV Petrom și a fost rugată să mai găsească câteva eleve din seria sa și să vină să lucreze la Hotelul Dolce Vita din Bran, unitatea unde se ține an de an Tabăra Meseriașilor. Aici a lucrat cu chef Cezar Munteanu, fiind una dintre cele mai frumoase experiențe. „Doamna Mona Nicolici a luat legătura cu mine și m-a întrebat dacă vreau să lucrez pe vară, au nevoie de oameni la hotelul unde s-a ținut Tabăra. M-a rugat să o ajut cu «o strigare» printre ai noștri, așa am și făcut. Am luat legătura cu ei, am vorbit cu domnul Cornel, șeful Hotelului Dolce Vita, am ajuns acolo, ne-am pus la curent cu ce avem de făcut și am început imediat, cu mine au mai venit fete, cele care au rămas până la finalul taberei cu mine sunt: Ștefania Nanu, Georgiana Irina și Anca Gabriela. A fost foarte frumos, am cunoscut mulți oameni minunați, am văzut cât de mult s-au dezvoltat copii într-o săptămână. Când am fost Sous Chef al lui Chef Cezar Munteanu, copii strigau la mine și nu știam cum să mă împart peste tot, la un moment dat când s-a anunțat pauză, Chef a plecat și m-a lăsat singură cu ei, nu am știut ce să fac, mi-a venit o idee: le-am pus muzică și am început să facem dansul taberei, a fost foarte frumos. Chef mai avea o tabără Sănatatea începe din Farfurie, am fost și acolo o zi și mi-a spus că anul viitor o să mă ia o săptămână ca voluntar acolo”, a povestit eleva Paty Bîrsan din Târgu-Jiu.

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.