Carmen Izabel Rădulescu este elevă a Colegiului Tehnic Motru și, de câțiva ani, este pasionată de origami. Arta origami a fost introdusă în Europa în secolul al XII-lea, primind ,cu timpul, o formă distinctă de cea tradițională japoneză. Deși, la început, această artă nu a fost primită cu același entuziasm cu care au îmbrățișat-o japonezii, ea a început să fie practicată și de europeni. Vara aceasta, Izabel Rădulescu a creat sute de decorațiuni inedite pentru nunțile prietenilor folosind arta origami.
Adolescenta Izabel Rădulescu este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic Motru și a participat la mai multe concursuri de origami de-a lungul ultimilor ani, reușind să câștige și premii. Lucrările sale, realizate cu migală și multă pasiune, au atras multe laude și admirația privitorilor. Tocmai pentru că munca sa este foarte apreciată, Izabel s-a gândit să încerce să realizeze decorațiuni pentru nunți și alte evenimente fericite.
Vara aceasta, eleva a muncit cu drag pentru a realiza amintiri frumoase pentru mai multe cupluri de cunoscuți care s-au căsătorit.
„Vara aceasta, în afară de faptul că m-am bucurat de vacanță, am lucrat ceea ce îmi place la nebunie: origami! Am făcut mai multe animăluțe, dar și diferite ornamente, decorațiuni pentru nunțile unor prieteni, cunoștințe. Pentru a le confecționa am avut nevoie de răbdare, migală, multă pasiune, ca la orice altă piesă origami. Îmi place mult această artă și este mereu o provocare!”, a spus Carmen Izabel Rădulescu.
Mii de piese pentru macheta liceului unde învață
Una dintre cele mai mari „opere” realizate de eleva din Motru este o piesă alcătuită din 8.372 de bucăți. Fata a realizat cu multă migală macheta Colegiului Motru, la care a lucrat mai bine de o lună. Este mândră de această operă și speră ca pe viitor să creeze și altele mai mari și mai frumoase.
„Pasiunea pentru origami am descoperit-o în clasa a VII-a. Nu am avut un profesor, ci am învățat de pe internet, urmărind un video despre origami 3D care mi s-a părut intresant. Mi-a plăcut și îmi place foarte mult! Am încercat și eu să realizez diferite obiecte. Am făcut lebede, nuferi, iepurași, coloana infinitului, tort de fructe, ornamente de Crăciun și de Paște. Pentru macheta CT Motru am folosit 8.372 piese și am lucrat timp de o lună la ea”, a spus Izabel Rădulescu. Chiar și în bradul de Crăciun, Izabel a avut, în fiecare an, ornamente origami, create de ea.
Elev model
Adolescenta le-a făcut și colegilor de clasă cadou mai multe obiecte create de ea. Și profesorii săi au cuvinte de laudă despre activitatea copilei:
„Izabel este și un elev model, atât prin rezultatele la învățătură, cât și prin ținuta sa exemplară. A participat la mai multe concursuri, atât la Clubul Elevilor Motru, dar și în alte localități din țară. Apreciez toți copiii talentați și consider că avem datoria să îi descoperim și să îi promovăm pentru că numai așa vor fi motivați să continue aceste preocupări frumoase”, a declarat profesorul Niculina Chițulescu. Izabel este ambițioasă, pasionată și îndemânatică. Fata își dorește să învețe cât mai multe despre această artă și să creeze obiecte foarte mari și complexe.