Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

În cadrul acestui interviu îl vom cunoaște pe Felix Pascu, un tânăr din Târgu Mureș care și-a transformat pasiunea în afacere. Pe Felix l-am cunoscut la un eveniment organizat în orașul lui și mi-a plăcut modul prin care se juca cu băuturile, dar și cu focul. Citind acest material veți afla cum și-a început Felix activitatea în acest domeniu, cum reușește să împace soacra mare și mireasa, dar și care a fost cocktailul cu ajutorul căruia și-a cucerit soția. Tot în cadrul acestui interviu Felix vă spune la ce întrebare să renunțați atunci când ieșiți cu cineva în oraș.
Reporter: Înainte de toate aș vrea să  ne zici câteva cuvinte despre tine, astfel încât cei care citesc acest interviu să te cunoască mai bine? Ce fel de om ești?

Felix Pascu: Sunt un tânăr din Târgu Mureș, o persoană implicată din toate punctele de vedere și iubesc ceea ce fac. Cu ajutorul pasiunii mele ne-am și cunoscut, adică în calitatea mea de bartender. Ca o mică paranteză, pentru cei care nu știu cu ce se ocupă un bartender le spun că este omul acela din spatele barului care se joacă cu băuturile și care reușește să vă pună în față cele mai bune cocktailuri. Aici aș vrea să vă menționez că bartendingul a devenit o profesie prin alegere și nu prin necesitate. Revenind la întrebarea ta îți mai pot spune că sunt un om serios, iar acest lucru mi-a oferit locul pe care îl ocup în acest domeniu în Târgu Mureș.

Reporter: De când lucrezi în sistemul HoReCa și cum te-ai decis să faci pasul către acest domeniu?

Felix Pascu: Am început undeva prin 1998, la o vârstă fragedă. Am urmat un curs în domeniul alimentației publice, iar pe urmă am fost atras de meseria de bartender. Dacă stau bine și mă gândesc totul a plecat de la pasiunea mea să combin băuturile.

„Aceste domenii aduc turiști sau cum îmi place mie să zic: „acest domeniu este aspirator de turiști și automat de resursă financiară.”
Felix Pascu
Reporter: Schimb puțin direcția interviului, după care vom reveni la ce mi-am propus să te întreb. Cât de mult te-a afectat pandemia, mai ales că activezi în acest sistem HoReCA, și dacă ai fi putut schimba ceva cu privire la restricțiile impuse ce ai fi făcut?

Felix Pascu: Bineînțeles că am fost afectat, atât psihic cât și financiar. Această pandemie mi-a blocat întreaga activitate. Dacă tot m-ai întrebat de măsurile luate îți pot spune că din punctul meu de vedere s-au dovedit ineficiente. Dacă era după mine nu blocam o țară întreagă. Și am să-ți spun și de ce nu făceam asta. La fel, din punctul meu de vedere comerțul, restaurantele și hotelurile sunt un izvor de bogăție pentru această țară.

Reporter: Izvor de bogăție?

Felix Pascu: Da, pentru că aceste domenii aduc turiști sau cum îmi place mie să zic: „acest domeniu este aspirator de turiști și automat de resursă financiară.”

Reporter: Mai ții minte primul eveniment la care ai participat și ce ai făcut la acel eveniment? Și totodată, cum ai ajuns la acel eveniment?

Felix Pascu: Nu am cum să uit acest eveniment, îmi va rămâne memorat în minte toată viața. Eram la începutul carierei și cred, dacă bine zic, că atunci mi-am dat și examenul în fața publicului. Am fost contactat de o pereche de miri pentru a mă juca cu băuturile la nunta lor.

„Trebuie să învățăm să fim corecți cu clienții noștri, chiar dacă astăzi lucrăm în România și mâine peste hotare”
Felix Pascu
Reporter: Din câte mi-ai povestit despre tine știu că ai plecat și peste hotare? Ce te-a determinat să pleci și cât de mult te-a ajutat această experiență pe tine ca om?

Felix Pascu: În 2004 am plecat în afară. Ca orice tânăr, la început de drum, am plecat pentru a câștiga mai mulți bani și, în același timp, să acumulez o experiență personală, experiență pe care credeam că nu o voi găsi în țară. Și acum cred că prin plecarea mea în afară mi-am construit mai ușor drumul în acest domeniu în care activez și astăzi.

Reporter: Unde este mai mult apreciată această activitate, în România sau în afară?

Felix Pascu: Mentalitatea diferă de la un popor la altul, dar atâta timp cât ești un om corect, o persoană harnică și devotată ori unde mergi ești apreciat. Trebuie să învățăm să fim corecți cu clienții noștrii, chiar dacă astăzi lucrăm în România și mâine peste hotare.

Reporter: Foarte mulți tineri pleacă peste hotare și nu se mai întorc. Pe tine ce te-a determinat să te întorci?

Felix Pascu: Dorul de cei dragi și de a îmi deschide o afacere în țara mea. Este destul de greu printre străini.

„Cu mireasă, deoarece cocoșul cântă în casă după versurile găinii…”
Felix Pascu
Reporter: Știu că în 2010 ai venit cu un concept inedit de cocktail pentru târgumureșeni. În ce a constat acest concept și cum a fost primit de către clienții tăi?

Felix Pascu: Am încercat prin tot ce am făcut din 1998 până în prezent să aduc tot timpul ceva nou în activitatea mea, începând de la fum greu, artificii pentru dansul mirilor și terminând cu consultanță pentru alegerea băuturilor. Dacă tot m-ai întrebat de anul 2010 poți să-ți zic, și nu exagerez deloc, că am fost primit cu bucurie, dar și cu uimire în același timp. În perioada respectivă oamenii nu erau obișnuiți să vadă la evenimente cum sunt „mixate” băuturile de un „chimist”, pentru că mixarea băuturilor este o chimie în adevăratul sens la cuvântului.

Reporter: Stai că m-am pierdut puțin. Eu știu că se oferă consultanță în afaceri, în politică sau în negocierea unui contract. În ce constă consultanța când vine vorba despre băuturi?

Felix Pascu: Ai văzut, inclusiv în acest domeniu trebuie să știi să oferi consultanța corectă, și anume împărțirea și dozarea corectă a alcoolului, cât și diluarea lui.

Reporter: Că tot te-am întrebat despre clienți. Cum te pot găsi omenii care vor să beneficieze de serviciile tale și dacă tot te-am întrebat despre asta aș vrea să ne zici ce include un pachet oferit de tine?

Felix Pascu: Omenii mă pot găsi pe pagina oficială FeelingCocktail’s, cât și pe pagina mea de Facebook Pascu Felix. Iar despre oferte, acestea sunt următoarele, dar vreau să subliniez înainte că acestea diferă de la un eveniment la altul, în funcție de ce își alege fiecare client în parte: asigurarea și achiziționarea băuturilor pentru evenimente, bar mobil pentru nuntă, barmani, meniuri personalizate, logistică bar, ustensile bar, pahare, shot-uri etc, spectacol flyer flaming, candy fruit bar, ciocolatiere, fum greu și artificii pentru dansul mirilor, dar și artificii exterioare.

Reporter: Dacă tot ne-ai zis de serviciile pe care le oferi, aș vrea să te întreb dacă băutura o poți aduce tu sau trebuie să o aducă cei care organizează evenimentul?

Felix Pascu: Exact cum ți-am zis și la întrebarea anterioară avem două modalități de lucru, și anume  fie venim cu sistemul „All inclusiv”, pe toată durata evenimentului, sau lucrăm cu marfa clientului.

Reporter: În cazul unei nunți cu cine negociezi mai bine, cu mirele sau cu mireasa? Și ca spirit de glumă, soacra mare mai intervine pentru „băiatul lui mama”?

Felix Pascu: Se știe foarte bine cu cine…cu mireasa, deoarece cocoșul cântă în casă după versurile găinii, cel puțin în zona noastră. Aici aș vrea să mai punctez faptul că, din totdeauna, femeile sunt mai pretențioase și mai atente în detalii decât bărbații. Referitor la soacre vă pot zice că m-am lovit personal de astfel de situații, dar acumulând în timp o anumită experiență în a lucra cu oamenii am reușit să mulțumesc ambele părți, atât mireasa, cât și soacra.

Reporter: Și în toată această ecuație mirele unde este?

Felix Pascu: Față în față cu mine…

„Și ca totul să fie perfect m-am îmbătat și pe mine.”
Felix Pascu
Reporter: Ca dacă tot am deschis subiectul de evenimente aș vrea să ne zici care este evenimentul care ți-a rămas cel mai drag și de ce?

Felix Pascu: Au fost multe evenimente de-a lungul anilor care mi-au rămas în mine, îmi este greu să aleg unul. Dar dacă tot trebuie să spun despre un eveniment îmi aduc aminte când am fost solicitat la o nuntă mai restrânsă. Spre finalul evenimentului am mai rămas o mână de oameni, iar dintr-o glumă a starostelui am îmbătat mirii, socrii mari, socrii mici, invitații rămași, dj-ul, dar și cameramanul. Și ca totul să fie perfect m-am îmbătat și pe mine.

Reporter: Am văzut că-ți place să te joci cu focul. Cum ți-ai descoperit această pasiune, cât de greu este și cum te împaci cu focul?

Felix Pascu: Simplu, dorința de a mă diferenția de unii colegi de breaslă. De împăcat nu ne-am împăcat niciodată, dar l-am ținut lângă mine să-l pot pulveriza după voia și voința mea.

Reporter: Ce zice familia ta de această pasiune, de fapt de acest job al tău, și cât de mult te susține?

Felix Pascu: Familia îmi este alături. Îți pot spune că soția mea face parte din echipa de barmani. Suntem o echipă atât acasă, cât și la locul de muncă, dacă pot spune așa. Și dacă tot ți-am zis despre soția mea îți pot zice că mă uimește în fiecare zi, dându-mi idei pentru afacerea noastră.

„Primul cocktail pregătit soției mele a fost un Talismano verde, un cocktail bazat pe Gin, mere verzi, sweet sours și aloe vera.”
Felix Pascu
Reporter: Cum ți-a cunoscut soția? Te-a ajutat cumva pasiunea ta în preparatul cocktailurile să o cucerești?

Felix Pascu: Ne știam din vedere, de multe ori ne intersectam la prânz când mergeam să mâncăm la același local din Târgu Mureș. Acum vă zic și un secret, poate sare soția peste răspunsul acesta (râde). M-a ajutat și activitatea mea în cucerirea soției, eu fiind o persoană cunoscută prin oraș.

Reporter: Dacă tot vorbim despre cum ți-ai cucerit soția am o curiozitate. Care a fost primul cocktail pe care i l-ai preparat?

Felix Pascu: Primul cocktail pregătit soției mele a fost un Talismano verde, un cocktail bazat pe Gin, mere verzi, sweet sours și aloe vera.

Reporter: Acum că ne apropiem de finalul interviului aș vrea să te întreb…el și ea merg într-un club, cam ce cocktail ar trebui să comande el ca să o cucerească, ce i-ai recomanda?

Felix Pascu: Ca un mic secret pentru cuceritori…să evite pe cât posibil banala întrebare „ce bei”? În primul rând să se asigure, să afle înainte, ce fel de alcool preferă cea care-l însoțește, iar de acolo drumul e ușor. În vei putea transmite barmanului dorința de a servi o bautură mixată după alegerea alcoolului. Și le dau și o idee domnilor…legendarul Hugo, preferat de toate doamnele și domnișoarele.

Reporter: Și o ultimă întrebare, ce vrei să aduci în plus pasiunii tale pe viitor, iar cei care vor apela la serviciile tale la ce să se aștepte din partea ta? Apropo…dacă ești chemat de exemplu la un eveniment în Târgu Jiu, Suceava sau Constanța ai merge?

Felix Pascu: Cei care vor apela la serviciile noastre trebuie să știe că le vom oferi siguranță, dar și încrederea că vor primii din partea noastră cele mai bune servicii. Să aibă încredere în noi, iar referitor la deplasare îți pot zice că am avut evenimente prin toată Transilvania. Distanța nu este un obstacol pentru noi. Putem merge acolo unde suntem chemați, iar cei care ne vor chema, indiferent dacă sunt din Târgu Jiu, Suceava sau Constanța, trebuie să știe că le vom aduce culoare și gust în cadrul evenimentului organizat de către ei.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.