Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Reprezentanții Centrului de Cultură „Constantin Brâncuși” au anunțat că în maximum o lună, operele brâncușiene din cele două parcuri din municipiul Târgu-Jiu vor fi supravegheate video datorită unor noi camere de supraveghere moderne.

coloana-infinita-targu-jiuMasa-Tăcerii

Primăria Târgu-Jiu a primit aviz de la Ministerul Culturii pentru amplasarea a 15 dispozitive capabile să focalizeze și să se rotească la 360 de grade. Astfel, sistemul de supraveghere video va fi montat de autorităţile locale la operele lui Constantin Brâncuşi, din municipiul Târgu Jiu, mai ales că în ultima vreme au avut loc incidente îngrijorătoare. În momentul de faţă, în cele două parcuri sunt montate camere web care transmit live pe internet imagini de la cele trei opere. Doru Strâmbulescu, directorul Centrului de Cultură „Constantin Brâncuși”, a declarat că noul sistem video va fi monitorizat de Poliția Locală.

Autoritățile vor să ia și alte măsuri pentru a preveni vandalizarea operelor brâncușiene. De asemenea, în perioada imediat următoare vor fi montate și noi panouri informative și de avertizare. „Întâmplările nefericite de genul celei de zilele trecute, sunt supărătoare, fac rău orașului și operelor. Vom monta un sistem de supraveghere în cele două parcuri și sperăm ca într-o lună de zile să fie pus la punct. Avem avizele necesare. Vom punem panouri de avertizare și informare, apoi am vrea să trecem prin CL un proiect de interzicere a atingerii operelor. Trebuie să evităm orice contact și orice distrugere care ar putea fi făcută de către om!”, a spus Doru Strâmbulescu.

poarta sarutului

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.