Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Excelența Sa Xu Feihong, a venit la Târgu-Jiu, unde a purtat discuţii cu autorităţile locale şi judeţene. Ambasadorul a declarat că Ansamblul Monumental Constantin Brâncuși de la Târgu-Jiu trebuie inclus în patrimoniul UNESCO, pentru a fi mai bine protejat și promovat.

ambasador china 1 ambasador china 55

La Târgu-Jiu, ambasadorul Republicii Chineze a purtat cu autoritățile județene și locale discuții care au vizat posibilitățile de colaborare între județul nostru și Republica Chineză, atât pe plan economic, cât și cultural-turistic. Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Excelența Sa Xu Feihong, a spus că îi va încuraja pe concetățenii săi să viziteze România și municipiul Târgu-Jiu, dar și pe afaceriști să investească aici, Gorjul fiind un județ bogat în resurse. „Îmi place România și limba română, însă este o limbă grea și am nevoie de translator. Am venit la Târgu-Jiu și am avut o discuție fructuoasă cu reprezentanții autorităților locale și județene. Este prima mea vizită în Gorj și mă impresionează faptul că aveți resurse bogate, cărbune și nu numai, un potențial turistic care poate fi dezvoltat și mai mult, și mai ales că îl aveți pe Constantin Brâncuși. Cât despre discuțiile cu autoritățile, sper să ajungem la un consens și să avem colaborări atât pe plan turistic, cât și comercial. O să încurajez cetățenii din țara mea, dar și pe afaceriști să vină aici.  (…) China și România au o veche și de tradiție relație, iar cultura românească și arta sunt bine cunoscute în țara mea. Constantin Brâncuși este foarte cunoscut, este nevoie de promovare și protejare și cred că Ansamblul Brâncuși de la Târgu-Jiu trebuie inclus în patrimoniul UNESCO”, a spus ambasadorul Republicii Chineze în România.

ambasador china 2

În vara anului trecut, ambasadorul Chinei s-a întâlnit cu Ministrul Energiei și a exprimat dorința Ambasadei Republicii Populare Chineze ca împreună cu Ministerul Energiei Român să demareze promovarea implementării consensului de cooperare bilateral în domeniul energiei, pentru realizarea unui beneficiu mutual.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.