Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Direcţia de Sănătate Publică Gorj, în colaborare cu ISJ Gorj, CRR Gorj, CPECA Gorj, organizează în perioada 22-28 ianuarie 2017, Săptămâna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Uterin. La nivelul judeţului Gorj, la sfârșitul anului 2016, erau luate în evidența Cabinetului Județean de Oncologie un număr de 839 femei diagnosticate cu cancer de col uterin.

cancer

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian, a declarat că la sfârşitul anului 2016, au fost înregistrate 840 cazuri de femei diagnosticate cu cancer de col uterin.

„În anul 2015, incidenţa cazurilor de cancer de col uterin a fost de 12,25% din numărul total de cancere de la nivelul judeţului Gorj, iar în anul 2016, de 12,47%. O posibilă explicaţie a situaţiei ar fi că multe femei nu au informaţii referitoare la modalităţile de prevenire a cancerului de col uterin. Ca atare, acestea nu beneficiază de programele preventive disponibile şi nu militează pentru implementarea acestor programe. Este evident că una dintre priorităţile actuale în lupta împotriva cancerului de col uterin este să ne asigurăm că populaţia, politicienii şi furnizorii de servicii medicale, înţeleg pe deplin beneficiile prevenirii cancerului de col uterin”, a declarat Elena Piţian.

În scopul conştientizării acestei probleme de sănătate publică şi de îmbunătăţire a nivelului de cunoaştere de către populaţie a mijloacelor prin care poate fi prevenit cancerul de col uterin, a fost lansată, începând cu anul 2007, Săptămâna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, la nivel judeţean evenimentul fiind organizat în perioada 22-28 ianuarie de către Direcţia de Sănătate Publică, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, CRR Gorj şi CPECA Gorj.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.