Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Directorul de scenă Victor Ioan Frunză, unul dintre cei mai importanți creatori de teatru din România, este autorul spectacolului „Omul cu mârțoaga” de G. Ciprian, noua premieră a Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu”, care se va juca sâmbătă, 18 martie 2023, de la ora 18, în Sala Mare a teatrului. „Omul cu mârțoaga” este o piesă scrisă în 1927, care se joacă cu un uriaș succes în toată România până astăzi. Autorul său, G. Ciprian, a fost actor, iar criticii spun că experiența teatrală l-a ajutat să compună un text care sună foarte firesc pe scenă, de aici și marele succes al piesei.

Comedia romantică, dar nu lipsită de accente dramatice, este povestea unui funcționar șters, oarecare, pasionat de cursele de cai și animat de un ideal de la care nu abdică, indiferent de batjocura lumii din jur, de adulterul soției, de greutățile vieții. Și când soarta i se schimbă și devine o celebritate a orașului, el rămâne la fel. „Omul cu mârțoaga” este o piesă fără „morală” din partea autorului, dar cu o desfășurare care dă de gândit oricui.

Decorul și costumele spectacolului sunt realizate de apreciata scenografă Adriana Grand, iar în distribuție figurează Mihai Sima, Mihai Alexandru, Cosmin Brehuță, Oana Liciu-Gogu, Patricia Buraga, Laurențiu Vlad, Andrei Șchiopu, Robert Vladu, Bianca Holobuț, Bogdan Constantin Tălmaciu, Marina Țucă, Călin Manițiu, Matei Șchiopu și Adela Predescu.

Biletele pentru premieră se pot cumpăra de la casieria Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu”, de marți până joi între orele 8-17, vineri între orele 8-13 și cu o oră înainte de începerea spectacolului, la prețul de 25 sau 30 de lei. Biletele se pot achiziționa și online, pe platforma iabilet.ro.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.