Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

„Peripețiile bravului soldat Švejk” de Jaroslav Hašek este noua premieră a Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu”, care se va juca sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 18, în Sala Mare a teatrului. Spectacolul este jucat de Mihai Alexandru și regizat de Sorin Militaru, punând în valoare un personaj de un umor irezistibil, care a rămas vedetă pentru generații de cititori și spectatori de-a lungul unui întreg secol.

Soldatul Švejk este eroul unei serii de romane publicate de  Jaroslav Hašek între 1921-1923, care satirizau ororile Primului Război Mondial și parodiau tradițiile Imperiului Austro-Ungar, deja dispărut. Ca supus al împăratului, cehul Švejk a fost obligat să devină militar austro-ungar, dar firea sa înclinată spre gafe și boacăne s-a manifestat și în armată, spre disperarea comandanților săi lipsiți de orice umor.

Aventurile în care se bagă neobișnuitul soldat sunt faimoase: este acuzat de înaltă trădare pentru că portretul împăratului fusese murdărit de muște, dezertează fără să-și dea seama, pentru că a încurcat trenurile, este salvat în ultima clipă de curtea marțială etc. Din toate, Švejk scapă fără să realizeze măcar că e în pericol. Personajul i-a fost inspirat lui Hašek în perioada cât a fost el însuși soldat în armata imperială.

Biletele costă 30 de lei, și se pot cumpăra de la casieria teatrului sau online de pe platforma iabilet.ro.
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.