Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

„Dezleganie (Ritualul)”, un spectacol-concert inspirat de opera lui Constantin Brâncuși și dedicat marelui artist va avea loc joi, 15 februarie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Dramatic „I.D. Sîrbu” din Petroșani. „Dezleganie (Ritualul)” este un one man show sonor susținut de violonistul Sergiu CORBU Boldor și construit pe structura ansamblului sculptural al lui Constantin Brâncuși: Masa Tăcerii, Poarta Sărutului, Coloana fără sfârșit.

Spectacolul stă sub semnul conexiunii profunde dintre muzică și sculptură și a prins viață prin transpunerea în muzică a vorbelor lui Brâncuși: „Eu am făcut piatra să cânte pentru umanitate. Sculptura: Muzică în nemișcare. Muzica: sculptură în desfășurare”.

Ideea de a-i dedica un turneu sonor lui Brâncuși a început în anul 2020 și s-a născut, așa cum afirmă creatorii spectacolului sonor, Sergiu CORBU Boldor și Luiza Mitu, din „tăcerea unei pietre pe care am contemplat-o atât de mult timp încât a început să emită sunete. Un sunet necunoscut, interiorizat, profund, cu nuanțe de bocet, de zgomot, de revoltă, de bucurie pură. Acest sunet necunoscut ne-a trecut simultan prin toate stările imaginate și neimaginate.”

Sergiu CORBU Boldor a absolvit Universitatea de Muzică din Oradea, unde a studiat vioara, chitara, percuția, mandolina, fluierul, cavalul, drâmba. Are o experiență muzicală de peste 12 ani. A cântat alături de nume ca Phoenix, Celelalte Cuvinte, Partizan, Dirty Shirt, Semnal M, Taxi, Hara, Haggard, Guano Apes etc.

Biletele se pot achiziționa online pe iabilet.ro sau de la Agenția Teatrală, de marți până vineri între orele 08:00-16:00.

https://m.iabilet.ro/bilete-petrosani-corbu-dezleganie-ritualul-spectacol-sonor-dedicat-lui-constantin-brancusi-93641/

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.