Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Olimpica Maria Rușeț are aproape 16 ani și este fiica profesorului de matematică Nicolae Rușeț de la Colegiul Tehnic Motru. Adolescenta este elevă în clasa a-X-a la profilul electronică și automatizări și de-a lungul anilor, a obținut importante rezultate la olimpiade și concursuri școlare și a avut numai medii generale de 10. Maria Rușeț a fost aleasă în funcția de președinte al Consiliului Elevilor din CT Motru și promite schimbări benefice colegilor săi.

14962393_944849625621391_1318004359_n

Ambițioasă și dornică să acumuleze cât mai multe cunoștințe, Maria Rușeț obținea încă din clasa a V-a premii importante la olimpiadele de chimie și limba română, dar și matematică și fizică.

Fata este fiica profesorului Rușeț de la Colegiul Tehnic Motru, unitatea școlară unde și ea studiază. Profesorul și matematicianul Nicolae Rușeț este un cadru didactic extrem de dedicat meseriei sale, el fiind cel pregătește elevii de la CT Motru pentru concursul „Adolf Haimovici”.

Fiica sa a moștenit de la el pasiunea pentru matematică și științe exacte. „Matematica este o știință exactă care te ajută să fii ordonat, să fii precis , astfel încât pot să spun că mi-a influențat modul de pregătire zilnică a tuturor activităților mele.

Tata fiind profesor de matematică, m-a făcut să iubesc această materie încă de mică și mă motivează să obțin rezultate cât mai bune. Tata este fericit că l-am moștenit pe acest segment și își dorește ca matematică să rămână și pe viitor în inima mea”, a spus Maria Rușeț.14875230_944849592288061_1970007262_n

Iubește chimia

Printre materiile preferate ale Mariei se numără și chimia, la care a obținut, de asemenea, rezultate foarte bune de-a lungul anilor de școală. Și anul acesta școlar, Maria Rușeț va participa la olimpiade și speră în rezultate foarte bune.

„În clasa a VII-a am descoperit chimia cu ajutorul doamnei profesoare Daniela-Maria Cornescu de la Școala Gimnazială Nr.1 Motru și pe parcurs am fost îndrumată de doamna profesoara Popescu Ionica de la Colegiul Tehnic Motru. Ambelor le mulțumesc din suflet pentru sprijinul acordat, fiind niște cadre didactice deosebite.

Anul acesta voi participa cel puțin la olimpiadele și concursurile școlare de anul trecut, bazate pe matematică și chimie și voi încerca să îmi mențin pozițiile ocupate până acum. Îmi dedic suficient timp de pregătire ambelor materii și pot să spun că îmi rămâne destul timp și pentru activități specifice vârstei”, a afirmat eleva.14961569_944849588954728_1438552828_n

Ce premii a obținut

Muncește mult pentru a avea rezultatele amintite, dar ca orice adolescent, petrece momente frumoase alături de prieteni, se plimbă și citește mult. Anul școlar trecut, Maria a obținut foarte multe rezultate bune la competițiile la care a participat:

„Anul școlar trecut am reușit să mă clasez pe locul I la faza națională a Concursului Național de Matematică Aplicată-Adolf Haimovici , cât și la Concursul Național de Chimie-Petru Poni. Pe lângă cele două premii, la faza națională a Concursului de Matematică Valeriu Alaci am ocupat locul al III-lea, la faza județeană a olimpiadei de limba și literatura română-mențiune și, desigur, ca în fiecare an, până acum am obținut media generala 10.

Pentru anii ce urmează îmi doresc să obțin cât mai multe rezultate bune, pregătindu-mă intens.Referitor la viitorul îndepărtat, îmi doresc o carieră în țară, nefiind decisă încă în ce domeniu”, a declarat Maria Rușeț.

14938081_944849635621390_1669629892_n

Președintă a Consiliului Elevilor

De curând, Maria a fost aleasă în funcția de președinte al Consiliului Elevilor din liceul unde învață.

„Mă bucur nespus de mult că ocup postul de Președinte al Consiliului Școlar al Elevilor și îmi doresc ca, împreună cu toți elevii de la Colegiul Tehnic Motru să contribui la schimbarea în bine a societății din care facem parte și să formez o echipă care să se ocupe de toate problemele, în limita puterilor noastre”, promite adolescenta din Motru.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.