Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Alexandra Mihaela Hogea este elevă a Colegiului Tehnic Motru și olimpică la chimie, materia sa preferată. Deși are 17 ani, Alexandra spune despre sine că este foarte ambițioasă și are încredere în forțele sale. Va învăța și va munci pentru a fi cea mai bună. Anul școlar anterior a obținut mențiune specială la Olimpiada Națională de Chimie, iar anul acesta vrea un loc pe podium. Chimia este materia care a cucerit-o din clasa a VII-a, iar la liceu a aprofundat cunoștințele și a devenit din ce în ce mai pasionată de această materie. „Colegiul Tehnic Motru mi-a schimbat viața, sunt foarte bucuroasă și mândră că am ajuns unde mă aflu, sunt profesori extraordinari la acest colegiu!”, spune olimpica din Motru.

14877696_529891940542164_1736245873_n

Rep.: Ce ne poți spune despre tine și despre familia ta, Alexandra?

Alexandra Mihaela Hogea: Am 17 ani și am copilărit în Motru, dar, uneori, mami mă mai ducea și la bunicii mei care locuiesc în Zalău. Părinții mei au divorțat acum șapte ani și eu locuiesc cu mama. Cu tatăl meu nu prea țin legătura. Am avut o copilărie frumoasă.

Rep.: Unde ai făcut școala generală și ce studiezi în prezent ?

A.H.: Școală generală am făcut-o la Școala nr. 2 din municipiul Motru. Sunt profesori extraordinari acolo, le mulțumesc pentru tot ce m-au învățat și pentru că m-au făcut să îmi placă școala încă de când eram mică! Acum sunt în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic Motru.

14825727_529891983875493_381602123_n

Rep.: Ce carieră vrei să urmezi?

A.H.: Cred că o să aleg Facultatea de Chimie și Inginerie Chimică, dar nu sunt sigură încă. Mai am timp să decid asupra viitorului.

 Rep.: Ce premii ai obținut la olimpiadele la care ai participat? Ai concurat doar la chimie?

A.H.: Am participat doar la două olimpiade, o dată în clasa a IX-a, la Matematică, dar nu am obținut niciun premiu. Atunci a fost pentru prima dată când am participat la un concurs sau la vreo olimpiada, deoarece până atunci îmi fusese teamă de rezultate. Nu voiam ca profesorii să se supere sau să fie dezamăgiți de mine. Am prins curaj și am participat în clasa a X-a la olimpiada de Chimie și am câștigat locul I la faza județeană și mențiune specială la faza națională.

14813554_529891937208831_1307689573_n

Rep.: Cum ai descoperit Chimia? Când ți-ai dat seama că îți place mult această materie?

A.H.: Mi-am dat seama că îmi place Chimia în clasa a VII-a la prima lucrare! Învățasem pentru lucrare cu o prietenă și am luat 10 și m-am bucurat foarte mult. Mi-am dat seama că pot să pricep foarte repede tot ceea ce mi se preda, iar profesoara avea un mod foarte plăcut de predat și felul în care explica m-a cucerit!

Rep.: A existat un profesor sau altcineva căruia trebuie să îi mulțumești pentru că te a îndrumat spre chimie?

A.H.: Vreau să îi mulțumesc doamnei profesor Breazu Nadia pentru că m-a ajutat să descopăr ceea ce nu știam până atunci, că a completat studiile acumulate în generală și pentru faptul că a luptat să mă ajute să merg la faza națională. Atunci apăruse o mică problemă: luasem același punctaj cu o fată din Târgu-Jiu, dar până la urmă am mers mai departe datorită doamnei profesor.

14805473_529891987208826_112527414_n

Rep.: Vorbește ne despre ultimul premiu obținut la olimpiada de Chimie. Cât te-ai pregătit?

A.H.: M-am pregătit pentru olimpiadă pe tot parcursul anului, aproape toată ziua făceam pregătire sau lucram singură de pe foile primite de la doamna. Cu trecerea timpului făceam tot mai multa pregătire, uneori stăteam de dimineața până seara la școală, până când se încheiau cursurile și făceam probleme, facem și în laborator experimente. Este o experiență foarte frumoasa și plăcută, mereu aș fi dispusă să o repet.

Rep.: Ce pasiuni mai ai?

A.H.: Uneori, în timpul liber, îmi place să desenez, dar să nu fiu întreruptă de nimeni. Nu pot să zic că sunt extrem de bună la asta, dar mă pricep cât de cât.

Rep.: Cum este Alexandra?

A.H.: Cred în mine și știu că pot să fac orice îmi propun, sunt foarte ambițioasă și nimeni și nimic nu mă poate opri sau distrage de pe drumul meu. Am o singură prietenă adevărată, restul sunt doar cunoștințe. Ea înseamnă totul pentru mine și vreau să îi mulțumesc și ei ca mă ascultă când am nevoie, mă ajută cu tot ce poate, ne dăm sfaturi una alteia când este cazul. Prietenia pentru mine înseamnă sinceritate, iubire și susținere, iar în ea am găsit totul.

14875335_529891977208827_708191383_n

Rep.: Ce îți dorești pentru viitorul apropiat? Ce planuri de viitor ai?

A.H.: Nu m-am gândit prea bine la viitor, cred că tot ce contează este să trăiești prezentul, dar cu toate astea încerc să fiu cea mai bună. Voi participa iarăși la olimpiadă, am început deja să mă pregătesc! Vreau să mai spun un singur lucru. Colegiul Tehnic Motru mi-a schimbat viața, sunt foarte bucuroasă și mândră că am ajuns unde mă aflu, sunt profesori extraordinari la acest colegiu, profesori care își bat capul cu noi și care luptă pentru viitorul nostru. Sunt recunoscătoare tuturor profesorilor care m-au învățat tot ce au putut.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.