Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Încă un tânăr face numele Gorjului să răsune în afara județului prin rezultatele remarcabile obținute la olimpiade. Octavian Alexandru Osnaga are 13 ani, este elev în clasa a VII-a la Școala Gimnazială Nr.1 din Motru, și s-a făcut remarcat printre tinerii de vârsta lui încă din primele clase ale gimnaziului. Mediile sale generale au fost, mai tot timpul, medii de 10, iar anul acesta nu va fi o excepție. Cea mai recentă realizare a sa este obținerea unei medalii de bronz la Olimpiada Națională de Fizică, aceasta fiind și materia de care Octavian este fascinat. Tânărul gorjean cântă și la vioară de la o vârstă fragedă, activitate pe care o îndrăgește foarte tare și care îl relaxează. Octavian Alexandru Osnaga se consideră o persoană timidă, retrasă și tăcută, dar care preferă să se înconjoare de prieteni dragi ori de câte ori îi permite timpul. Dorința sa este să se înscrie la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, unde consideră că va întâlni profesori care să-l ajute să deslușească cât mai mult din tainele Fizicii.

Reporter: Cum ți se pare la școală și care este materia ta preferată?

Octavian Alexandru Osnaga: Materia mea preferată este fizica și școala nu  mi se pare așa de grea. Mă descurc!

Reporter: Care este lucrul care ți se pare cel mai greu, mai solicitant din viața de zi cu zi?

Octavian Alexandru O.: Cel mai solicitant lucru din viața de zi cu zi ar fi tema la matematică și, în general, matematica fiindcă mi se pare mult mai complicată decât restul materiilor.

Rep.: Ce activități desfășori în timpul liber?

Octavian A.O.: În timpul liber îmi place să fac plimbări cu bicicleta, cânt la vioară, mai joc și jocuri video pentru că mă relaxează.

Rep.: Mai ai timp de joacă sau ieșiri cu prietenii tăi?

O.A.O.: În timpul școlii, timpul meu este limitat, însă în timpul vacanțelor îmi petrec zilele în compania unor prieteni de la țară.

Rep.: Cât timp îți ia, de regulă, să înveți o lecție?

O.A.O.: De obicei, învăț o lecție destul de ușor, rețin repede, însă depinde și de natura lecției.

Rep.: Ce fel de materiale îți place să studiezi? Care sunt acele subiecte care îți trezesc interesul?

O.A.O.: Mă fascinează istoria, geografia și fizica ale căror subiecte mi se par extrem de interesante și captivante.

Rep.: Ești un elev eminent și motiv de mândrie pentru școala ta. Care sunt premiile pe care le-ai obținut până acum?

O.A.O.: Premiile obținute până acum sunt două medalii de bronz la Olimpiada Națională de Fizică, în clasa a VI-a și a VII-a, și în cadrul lingvisticii am obținut premiul III la etapa județeană, în clasa a V-a și a VI-a, iar anul acesta mențiune.

Rep.: Care consideri că este cea mai importantă reușită a ta?

O.A.O.: Cea mai importantă reușită a mea este, de departe, medalia de bronz obținută anul acesta la Olimpiada Națională de Fizică.

Rep.: Știu că părinții si profesorii tăi sunt foarte mulțumiți de reușitele tale școlare. Cum te simți, tu, după aceste realizări?

O.A.O.: După astfel de realizări ar trebui să mă simt destul de mândru, însă nu mi se par niște reușite așa de mari; totuși, sunt mulțumit de mine.

Rep.: Te-ai gândit la un liceu la care ai vrea să te înscrii?

O.A.O.: Aș vrea să mă înscriu la CNTV, nu știu dacă este posibil, dar o să încerc.

Rep.: Care sunt prioritățile unui elev model de clasa a VII-a?

O.A.O.: Prioritățile unui elev model din clasa a VII-a sunt pregătirea pentru evaluarea națională, dar și participarea la concursuri și olimpiade.

Rep.: Cine consideri că a avut cel mai mare impact asupra dezvoltării tale intelectuale?

O.A.O.: Asupra dezvoltării mele intelectuale au avut cel mai mare impact, într-o mare măsură, internetul, dar și profesorii și învățătorii mei.

Rep.: Te-ai gândit până acum la ce meserie ai vrea să urmezi în viitor?

O.A.O.: Încă nu m-am gândit ce profesie aș vrea să urmez în viață, dar cred că voi lucra în domeniul IT; nu știu ce îmi rezervă viitorul.

Rep.: Numește trei lucruri plăcute și trei neplăcute ale vieții.

O.A.O.: Trei lucruri plăcute ar fi: plăcerea de a ajuta pe cineva, acea senzație că totul este la locul lui, trăirile de care ai avut parte împreună cu alte persoane. La lucrurile neplăcute cred că s-ar încadra: dezordinea în viată, acel sentiment că ceva nu este în regula și plictiseala acută.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.