Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

În cursul anului trecut, Mitropolia Banatului, condusă de ÎPS  Ioan Selejan, cel care a fost stareț al Mănăstirii Lainici din Gorj, și care este socotit ctitorul principal al bisericii noi de aici, a făcut donații de peste un milion de euro către nevoiașii din Banat! Presa din județul Timiș relatează că peste 11.000 de persoane nevoaieș au fost ajutat de Mitropolia Banatului în cursul anului trecut.

mitropolitul_banatului_ioan_selejan_0

Preotul Cristian Pavel, consilier social în cadrul Arhiepiscopiei Timișoara, a declarat, pentru PRESSALERT, că banii au fost folosiți pentru organizarea unor activități în domeniul protecției drepturilor copilului, a persoanelor cu dizabilități, a celor diagnosticați cu HIV/SIDA, a sprijinirii bătrânilor pe care n-are cine să-i îngrijească sau a familiilor sărace. De asemenea, fondurile au fost utilizate pentru ca Mitropolia Banatului să poată oferi asistență religioasă în spitale, armată, penitenciar, case de copii și servicii rezidențiale pentru vârstnici. Supranumit pe bună dreptate „ambasador al bunătății”, ÎPS Selejan a cumpărat anul trecut câteva case pentru familii cu mulți copii și fără posibilități materiale.

IPS-Ioan-Selejan-mitropolitul-BanatuluiDupă cum scriam într-un articol din luna ianuarie, părintele Ioan Selejan, fost inginer în construcții, a fost stareț al Mănăstirii Lainici în perioada 1990-1994, el fiind ctitorul bisericii celei noi de aici. Inginer de strălucită vocație cu o puternică vocație duhovnicească, Ioan Selejan a proiectat și edificat până la încheierea zidăriei noua biserică de la Lainici. De asemenea, actualul Mitropolit al Banatului a fost persoana care a intermediat înțelegerea dintre minerii lui Miron Cozma și prim-ministrul din 1999.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.