Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Practică luptele libere de la 12 ani și a evoluat foarte bine, antrenorii săi fiind mândri de performanțele atinse de elevul de Stelian Treancă din municipiul Motru. La 17 ani, Stelian face parte din lotul României de juniori și a reprezentat țara noastră la Balcaniada din Slovenia, acolo unde s-a clasat pe locul V. Stelian Treancă este unul dintre cei mai buni luptători din Gorj, având la activ multe medalii de aur, un loc III la campionatul național din 2015 și titlul de campion național anul acesta, la Botoșani!

Campionul național la lupte libere-juniori Stelian Treancă, din municipiul Motru, este cel mai bun sportiv al Clubului Minerul Motru și unul dintre tinerii în care reprezentanții sportului gorjenesc își pun speranțele! A evoluat foarte bine și promite că va munci mereu pentru a atinge alte performanțe. Adolescentul are 17 ani și este elev în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic Motru, la profilul Construcții și instalații publice. De lupte s-a apucat în urmă cu cinci ani, pe când era doar un copil, însă antrenorii săi au văzut ce potențial avea „în sânge” micuțul de atunci. Prin multă muncă, sacrificii și pasiune, Stelian Treancă a devenit campion național la juniori anul acesta la Campionatul ce a avut loc la Botoșani. „ Acum 5 ani am început să practic acest sport. Am început la clubul CSM Minerul Motru 2008. Părerea mea este că o dată ce te apuci de acest sport, este greu să te lași de el! Poate dacă ai motive bune întemeiate, cum ar fi lipsa stabilităţii financiare, care să te împiedice să îl mai practici. Pe săptămână fac cam 10 -11 antrenamente și nu este deloc ușor. Reușesc să fac față și școlii, dar pot spune că avem profesori înțelegători și indulgenți care apreciază rezultatele la lupte și munca pe care o fac și efortul depus zilnic pentru a avea rezultate bune”, a spus sportivul Stelian Treancă.

Locul V la Balcaniada din Slovenia

Anul acesta, Stelian Treancă a bifat una dintre cele mai mari realizări ale sale: a devenit campionat național la juniori la categoria sa de greutate. A luptat cu cei mai buni sportivi din țară la campionatul național care a avut loc la Botoșani în vara acestui an și a fost declarat campion! La scurt timp a fost selecționat în lotul național de juniori al României și a reprezentat țara noastră la Campionatul Balcanic pentru categoria de vârstă cadeți și juniori III care a avut loc la Murska Sobota din Slovenia, în perioada 2-5 noiembrie. „La balcaniadă am reprezentat România. Am ieșit pe locul 5. Este un lucru incredibil la un turneu internațional să reprezinţi România. Dar, din păcate, nu poţi întotdeauna să faci față altor sportivi din alte țări care au o experiență mult mai avansată, vorba aia „Zici că s-au născut pe saltea”. (…) Titlurile pe care le am sunt: locul 3 la campionatul național din 2015, 6 medalii de aur pe județ, două de argint pe judeţ, 3 de bronz pe judeţ și în vara acestui an, iunie mai exact, titlul de Campion național. Pot spune că sunt mândru de mine. Domnul antrenor merge pe premisa că întotdeauna e loc de și mai bine și sunt de acord cu dumnealui. Mai am multe de arătat! Primii mei antrenori au fost Vasile Purdescu, Laurenţiu Chircu, Constantin Iulian, care au ajutat mult la evoluția mea şi propulsarea printre cei mai buni. Dar a contat foarte mult şi efortul depus de colegii mei de la sala de lupte de la Motru, care m-au ajutat să mă antrenez: Catălin Răiescu, Ghiţuică Marian, Constantin Leonard. (…) În afară de lupte, mă caracterizează plăcerea de a socializa cu toată lume la modul plăcut. Şi să binedispun pe cei din jurul meu”, a mai afirmat luptătorul motrean.

Face parte din lotul naținal. Sacrificii și dorințe

De mai bine de o lună, Stelian Treancă face parte din lotul național al României, la juniori și se antrenează la Craiova. „Ma antrenez la lotul național la Craiova. La lotul național am ajuns deoarece sunt campion național. Este vorba de o lună și ceva, de atât de puțin timp și am participat la Balcaniadă. Aștept cu nerăbdare următoarele competiții! (…)”, a declarat campionul. Când vine vorba despre sacrificii, Stelian Treancă spune că sunt multe. În același timp, tânărul vorbește despre satisfacții, dar și despre neajunsuri și problemele financiare pe care le întâmpină mulți sportivi. Sportul l-a maturizat pe puștiul motrean, l-a făcut mai responsabil și mult mai ambițios. „În primul rând, sacrific timpul. Eu nu mai am timp liber. Părinții mă susțin financiar, mai ales că nu avem condiții, la partea financiară mă refer. Nici măcar banii cheltuiți cu drumurile, transportul nu ni se decontează. Este greu. Cred că lipsa finanțării sportului este o gravă problemă și cei în măsură să o rezolve, nu se implică. Nu este vorba doar despre Motru. În multe cluburi este la fel. Mi-ar fi plăcut să ne atragă și mai mult prin indemnizații, echipamente sportive, cum se procedează la alte cluburi mai mari, mai bogate probabil în finanțare. În condiţiile astea e cam greu să te upgradezi tu, ca sportiv. Și părinţii mei mă susțin financiar pe cât se poate, le mulțumesc din suflet, știu că nu le este ușor. Din păcate, de multe ori ca sportiv te simţi nerăsplătit pentru eforturile făcute la antrenamente. Pentru rănile din timpul meciurilor, pe care le vezi și el văd și alții pe fața ta, pe corp. Nu te simți bine, nu te simți apreciat și asta duce la o decădere. Trebuie să te ții tare! Oricât de greu ar fi, mai am multe de demonstrat în acest sport”, a afirmat luptătorul Stelian Treancă!

Mult succes pe viitor îi dorim!

 

 

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.