Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Muzeul Național de Istorie a României găzduiește joi, 17 februarie 2022, începând cu ora 12:00, la sediul său din Calea Victoriei nr. 12, sector 3, București, lansarea volumului „Armele. Istorie, poveste, pasiune”. Proiectul editorial este inițiat și realizat de către Asociația Națională a Colecționarilor de Arme (A.N.C.A.), înființată în 2007, cu scopul de a poteja la nivel național intresele colecționarilor de arme, dar și de a descoperi poveștile din spatele acestor piese, unele dintre ele adevărate bijuterii din oţel.

Lansarea volumului va avea loc în prezența autorilor Ioan Găucan, Pera Baity, Vili Stancu, Ștefan Bădică, Radu Vescan, Viorel Liviu Pop, Ioan Scafeș, Roland Adrian Vlăduț și Cristian Rădulescu.

În cadrul evenimentului vor lua cuvântul dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, director general al Muzeului Național de Istorie a României, Ioan Găucan, președintele Asociației Naționale a Colecționarilor de Arme, dr. Emil Boboescu, Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”, dar  și Horia Vladimir Talpeş, directorul Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România.

Lucrarea reprezintă o colecție de articole dedicate armelor din diverse perioade istorice, scrise de membri ai Asociației Naționale a Colecționarilor de Arme, și se remarcă prin bogăția și calitatea deosebită a ilustrației.

Un vechi adagiu din domeniul colecţionării de arme spune “cumpăraţi arma, nu povestea”. Dar armele pot spune o poveste pe cont propriu. Unele poveşti din cartea-album sunt susţinute de documentaţia care însoţeşte arma, iar în alte cazuri, modificările, actualizările, siglele, marcajele pot împărtăşi detaliile unei saga deosebite.

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.