Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

ricarda-filip-1Ricarda Filip Rădulescu are 30 de ani și este singurul instructor de BOSU din județul Gorj. De asemenea, tânăra pasionată de sport este instructor de aerobic și step, kangoo jumps și zumba, BOSU Complete Workout și fitness cu benzi elastice, dar și de CrossFit. A învățat să practice și să predea unele dintre aceste programe de întreținere corporală în Norvegia și Ungaria, dar și în România.

Este iubită de clientele sale care spun că la sala Ricardei Filip se simt ca într-o familie: au găsit în instructorul pasionat un om gata să le asculte, să le sfătuiască, să le explice plină de răbdare și, mai ales, să le transmită dragostea sa molipsitoare pentru sport și o viață sănătoasă! Ricarda Filip Rădulescu este instructor de Kangoo Jumps, Step and Tone, Bosu, fitness cu benzi elastice, CrossFit și Zumba. Printre cele mai noi antrenamente se numără cel cu benzi elastice și CrossFit-ul, iar clientele sunt încântate. Ricarda nu este gorjeancă, dar a devenit o dată cu trecerea anilor: aici a făcut facultatea, aici și-a deschis o afacere care merge bine, are prieteni și se simte ca și cum s-ar fi născut pe aceste meleaguri! „M-am născut la Petroșani pe 11 mai 1986. De la vârsta de șase ani m-am apucat de gimnastică, apoi am făcut gimnastică aerobică până la 18 ani. Mi-a plăcut întotdeauna sportul și gimnastica. Am venit la Târgu-Jiu în octombrie 2004, la Facultatea de Educație Fizică și Sport, iar din noiembrie 2004 am început să predau aerobic la o sală, apoi am început să merg la diferite specializări. Pasiunea pentru sport o aveam de ricarda filip prima pozamică și probabil o voi păstra toată viața intactă! După ce am terminat facultatea, am predat un an în învățământ, apoi am lucrat ca instructor de fitness pe un vas de croazieră (decembrie 2009-noiembrie 2010), m-am întors în țară și am căutat pe google ce mai este nou în materie de fitness-și așa am descoperit kangoo jumps. Am urmat cursurile și din aprilie 2011, împreună cu soțul meu, ne-am deschis o sală doar cu clase cardio (aerobic, step, kangoo jumps și zumba). Am crescut odată cu trecerea anilor! Totul merge bine”, a spus Ricarda Filip Rădulescu.

Fitness cu banda elastică și CrossFit

Dorindu-și să le ofere fetelor care vin la sală ceva nou, Ricarda a aflat despre programul fitness cu banda elastică și l-a „adus” și în Târgu-Jiu. Exerciţiile cu banda elastică îmbunătăţesc rezistenţa, flexibilitatea şi echilibrul corpului, spune instructorul. Banda elastică este folosită atât în fitness, cât şi în gimnastica de recuperare. „Banda elastică este un accesoriu ce poate lucra eficient şi uşor întreg corpul, aplicând mişcări fireşti şi îmbunătăţind postura, flexibilitatea şi ameliorând durerile de spate. Exerciţiile cu banda elastică ajută la creşterea masei musculare, ard depozitele de grăsime şi îmbunătăţesc rezistenţa musculară. Exerciţiile cu banda elastică nu se axează pe gravitaţie, ceea ce creşte cu mult eficienţa”, a afirmat Ricarda Filip Rădulescu. Zilnic, Ricarda este la sala sa, ricarda-filip-2Ricy Gym: „Sunt instructor de aerobic și step, kangoo jumps și zumba etc. Zumba combină energia și muzica ritmată, motivantă, cu mișcări unice de dans care facilitează învățarea rapidă și asigură buna dispoziție. Zumba folosește o fuziune de dansuri latino și internaționale, creând, astfel, un antrenament eficient, dinamic și captivant. Programul este conceput ca un mix de aerobic și fitness, cu mișcări în ritmuri rapide care tonifică și sculptează corpul”, a declarat instructorul. Când vine vorba despre CrossFit, Ricarda spune că acesta este un sistem de forță și condiție fizică care îmbină mai multe tehnici și practici. Se lucrează pe intervale de 30 minute cu pauză de zece, iar clientele spun că au rezultate excelente. „Lucrezi, practic, forță cu propriul corp. Sunt exerciții din mai multe ramuri, lovituri, alergare etc. Este pentru dezvoltarea musculară totală, este cel mai greu antrenament și cel mai eficient. Am făcut cursul în Ungaria. Ultimul curs pe care o să îl absolv în septembrie este cel de tehnician nutriționist. Am început să am o alimentație foarte sănătoasă, mă interesează foarte mult acest aspect, mai ales că ne dorim un copil. (…) ricarda-filip-4În Norvegia am plecat în ianuarie 2014, mi-am urmat soțul-el fiind handbalist de performanță, a avut acolo contract. În Norvegia, am predat la una dintre cele mai mari Săli din Scandinavia, unde am învățat multe programe noi, printre care și Bosu Complete Workout. În septembrie vom afla în ce țară va juca soțul meu”, a mai spus Ricarda Filip Rădulescu.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.