Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Iuliana Mădălina Prunaru este o frumoasă elevă a Liceului Tehnologic din Bîlteni, fiind pasionată de un sport care se presupune că se învață într-o viață de om: karate. Tânăra este în clasa a X-a și practică artele marțiale de la vârstă de 13 ani. Au atras-o disciplina și respectul pe care-l impun acest sport, dar și spiritul competitiv, pe care fată îl are din belșug. Până acum a obținut 20 de medalii de aur, 5 de argint și 3 de bronz, ea reușind să urce pe podium după fiecare participare la o competiție sportivă, chiar și din afară țării. Iuliana spune că practicarea karate-ului o ajută fizic și psihic, fiindcă este un sport sinonim cu disciplina. Primăria și Consiliul Local din Bîlteni au organizat o festivitate de premiere pentru a-i recunoaște public meritele talentatei fete. Vrea să urmeze Academia de Poliție, iar cunoștințele dobândite până acum îi vor fi mai mult decât utile în meseria de polițist, consideră tânăra.

Reporter: Cât de importantă este școala pentru tine și ce materii preferi?

Iuliana Mădălina Prunaru: Școala este foarte importantă pentru orice om; fără studii nu poți ajunge unde vrei. Cred că respectul îl dobândești mult și prin rezultatele obținute la școală.

Reporter: Cum este viața de licean?

Iuliana Mădălina P.: Viața de licean, în ziua de azi, e plină de neprevăzut. Poate fi și obositoare, uneori, dar dacă ai încredere în ține și în forțele tale, anii de școală pot să fie cei mai frumoși din viață.

Rep.: Care sunt pasiunile tale și cu ce fel de activități îți ocupi timpul?

Iuliana M.P.:  Pasiunile mele sunt: călătoriile, filmele , iar dobândirea de noi cunoștințe este scopul meu de zi cu zi.

Rep.: De ce ai ales să practici karate și de la ce vârstă ai început să te pregătești?

I.M.P.: Am ales să practic karate datorită disciplinei din acest sport și spiritului competitiv. Practic acest sport de la vârstă de 13 ani.

Rep.: Cum te-a ajutat practicarea acestui sport?

I.M.P.: Practicarea acestui sport ajută, în general, la: dezvoltarea fizică și psihică. Este și un mod excelent de a învață să fii mai ordonat în viață.

Rep.: Ce premii ai obținut până acum în sport și pe care îl consideri cel mai important?

I.M.P.: La participarea fiecărui concurs am reușit să urc de fiecare dată pe podium. Am obținut mai multe premii: o cupa de locul 1, 20 medalii de aur, 5 de argint și 3 de bronz, cel mai important fiind Campionatul European din Olanda.

Rep.: Ai fost premiată, recent, și de primăria orașului unde locuiești pentru performanțele tale în sport; cum te-ai simțit?

I.M.P.:  Am fost plăcut surprinsă , emoționată dar și bucuroasă deoarece mi-au fost recunoscute meritele. Este un alt motiv de mândrie pentru familia mea.

 Rep.: Te-ai gândit la o facultate pe care ai vrea să o urmezi?

I.M.P.: Pe primul plan este terminarea liceului și apoi mi-aș îndrepta pașii către Academia de Poliție.

Rep.: Karate-ul va rămâne o pasiune sau îți va fi de folos în viitoarea ta meserie?

I.M.P.: Karate-ul va rămâne o pasiune, dar cu siguranță mă va ajută și în meseria de polițist.

Rep.: Ai exemple în viață pe care le urmezi?

I.M.P.:  Consider că am multe de învățat de la părinții, profesorii și, nu în ultimul rând, de la îndrumătorii mei Shian Băluță Simion 7 dan, alături de sensei Băluță Alina 3 dan.

Rep.: Care sunt cele mai frumoase amintiri ale tale?

I.M.P.: Cele mai frumoase amintiri sunt: deplasările, atât în țară, cât și în străînătate.

Rep.: Ce lucruri te fac să te simți o norocoasă?

I.M.P.: Lucrurile care mă fac să mă simt norocoasă sunt premiile pe care le obțin la finalul competițiilor.

Rep.: Ai să dai vreun sfat util celor de vârsta ta?

I.M.P.: Sfatul, după care m-am ghidat și eu, dat de părinții mei este: „Să faci ceva de plăcere, nu din obligație”.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.