Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului”, Primăria şi Consiliul  Local  Polovragi și ADLPC POLOVRAGI au organizat o nouă ediție a Festivalul Național de Folclor „Cheile Oltețului” în data de 19.07.2022 începând cu ora 18.00 pe scena din Vatra Târgului a Comunei Polovragi.

Concursul a fost desfășurat pe două secțiuni, soliști vocali și soliști instrumentiști. Concurenții au purtat costumul popular specific zonei.

Juriul concursului a fost alcătuit din personalități din domeniul cercetării și interpretării folclorului românesc, precum și reprezentanți ai Consiliului Județean Gorj, ai Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și ai  Ansamblului Artistic Profesionist “Doina Gorjului”.

Premii  acordate:

  • MARELE PREMIU AL  FESTIVALULUI în valoare de 1.000 lei oferit de Consiliul Judetean Gorj prin Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” a fost câștigat de către Mălina Manasiescu din Polovragi la fluier.
  • PREMIILE secțiunii SOLIȘTI VOCALI au fost acordate după cum urmează:
  • PREMIUL I, 600 lei, oferit de Centrul Județean pentru  Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale Gorj a fost câștigat de către Adriana Topoloagă din Baia de Fier.
  • PREMIUL al – II-lea, 500 lei, oferit de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii  Tradiționale Gorj a fost câștigat de către Elena Ștefania Dănuleț din Băbeni.
  • PREMIUL al -III-lea, 400 lei, oferit de Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului”  a fost câștigat de către  Andra Maria Munteanu din Băbeni.

PREMIILE secțiunii SOLIȘTI INSTRUMENTIȘTI au fost acordate după cum urmează:

  • PREMIUL I, 600 lei, oferit de Centrul Județean pentru  Conservarea si Promovarea Culturii  Tradiționale Gorj a fost câștigat de către Bărbuși Mihăiță Grigore din Vaideeni la saxofon.
  • PREMIUL al II- lea, 500 lei, oferit de Ansamblul Artistic Profesionist  ”Doina Gorjului” a fost câștigat de către Marian Bădulescu din Vaideeni la saxofon.
  • PREMIUL al III- lea- nu a fost acordat la această ediție a Festivalului.

PREMIUL ’’STELIAN FLORESCU ”, în valoare de 300 lei, a fost acordat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale GORJ. Câștigătorul acestui premiu este Petruța Lăutaru, reprezentanta comunei Vaideeni.

Festivalul Național de folclor ”Cheile Oltețului” a fost organizat în cadrul evenimentului “Nedeia de Sfântul Ilie” de la Polovragi.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.