Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

George Chițac este elev în clasa a X-a la Colegiul Tehnic Motru și s-a remarcat prin pasiunea lui pentru pictură. Profesorii și colegii îl descriu drept un adolescent inteligent, sensibil, care pune pasiune în ceea ce face. A transformat două săli de clasă din CT Motru prin desenele sale!

chitac-f        chitac-vv

Elevul George Chițac este din Motru și studiază la Colegiul Tehnic, la profilul „Protecția mediului”. George este pasionat de desen și pictură și a reușit să își impresioneze colegii și profesorii prin frumoasele desene pe care le-a realizat în două săli de clasă. Copilul a fost foarte apreciat și l-au ajutat să aibă și propria sa expoziție: ,,George este un copil cuminte, elev la protecția mediului. Am descoperit la George pasiunea lui pentru pictură și m-a impresionat. Mereu dorea să facă un desen, pe care îl realiza în câteva minute! În ochii lui citeam  mulțumirea când vedea că apreciem ce a realizat. M-a impresionat sensibilitatea prin care îmbina culorile, când îl priveam desenând am observat că era foarte fericit. De aceea anul trecut am realizat în școală o expoziție cu desenele lui. După aceea a urmat o provocare: să deseneze ceva pe pereții din clasa lui. A acceptat și a muncit cu drag. Ce a realizat a fost minunat, prin desenele lui a transformat două săli de clasă. Privindu-i desenele te gândești ce lucruri minunate se pot realiza cu astfel de elevi”, a declarat profesorul Mihaela Crăciunescu.

chitac        chitacv

Gânduri despre pasiunea lui

Sensibilitatea sa se observă și în felul în care arată elevul. Chipul său blând și ochii frumoși atrag mereu simpatia semenilor. Se simte altul atunci când pictează! Pe viitor își dorește să urmeze studiile superioare în domeniul artelor. ,,Atunci când desenez simt un sentiment plăcut, mă relaxează, îmi place ceea ce fac. Pictez de foarte mult timp, de la grădiniță, prima dată desenam ce îmi venea în minte, apoi am început să desenez și în spațiu, desenam tot ce vedeam și mă inspira. Uneori depun efort la ceea ce fac, dar uneori fac totul cu ușurință, depinde de sentimentele pe care le am în acel moment. Mai departe aș dori să urmez o facultate de arte. Momentan nu sunt chiar un bun artist, dar sunt sigur că prin muncă și pasiune voi ajunge un artist adevărat. Mai ales pentru că fac acest lucru cu multă pasiune”, a spus George Chițac.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.