Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Eugenia Mihaela Miulescu, elevă a Colegiului Național „General Gheorghe Magheru” din municipiul Târgu-Jiu, a câștigat premiul al II-lea la Festivalul-concurs Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”, ediţia a XLIX-a, Târgovişte, în perioada 3-4 noiembrie. Luna trecută, Eugenia, o talentată scriitoare, a obținut un alt premiu la un festival din Bacău. Fata este pregătită și urmărită îndeaproape de profesorul Rocselana Verdeș.

 

Ajuns la a XLIX – a ediţie, Festivalul Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor” este şi concurs de creaţie pentru tinerele talente, sute de elevi participând în ultimii ani la această frumoasă și mai ales, importantă competiție. Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, împreună cu Societatea Scriitorilor Târgovişteni, Biblioteca Judeţeană „I.H.Rădulescu”, Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească”, cu sprijinul Uniunii Scriitorilor din România şi al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale au organizat şi această ediţie, care se va desfăşura în perioada 3-4 noiembrie, la sediul Bibliotecii Judeţene „I.H.Rădulescu”. Deschiderea evenimentului a avut loc pe data de 3 noiembrie, iar festivitatea de premiere pe data de 4 noiembrie. Patru eleve ale liceului, Argeșeanu Andreea, Besoi Bianca, Cîndea Irina, Miulescu Eugenia, coordonate de către profesoară Rocselana Verdeș, au concurat la Festivalul-concurs Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”. Elevele au participat la secțiunile: proză, poezie și dramaturgie.  Eugenia Miulescu a câștigat premiul II la Dramaturgie în cadrul acestui festival. „Ceea ce trebuie subliniat este faptul că nu a fost o categorie de vârstă sau profesională! Premiul al doilea la secțiunea Dramaturgie a fost câștigat de către Eugenia Miulescu, din clasa a XII-a B. Felicitări elevei mele Eugenia! Este un festival concurs național, foarte important”, a spus profesorul Rocselana Verdeș.

„Am fost îndrumată spre drumul  dramaturgiei și al teatrului de către profesoara mea de limba română. Sincer, acum nu aș mai putea trăi fără să scriu. Citesc foarte mult în timpul meu liber. Am învățat un lucru de când particip la concursuri de creație și acela ar fi: Întotdeauna trebuie să dai tot ce ai mai bun din tine”, a spus Eugenia Miulescu.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.