Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Pentru sarbatorirea Sânzienelor și a Zilei Universale a Iei, Școala Populară din Târgu Jiu lansează o frumoasă provocare tuturor doamnelor și tinerelor din Gorj, din țară, dar și din Diaspora, care păstrează în suflet frumusețea costumului tradițional și poartă cu dragoste IA gorjenească. Provocarea constă în organizarea concursului „IA GORJENEASCĂ – CĂMĂȘI TRADIȚIONALE ȘI PORT POPULAR”.

„Concurentele vor purta și vor prezenta în concurs ia sau portul tradițional specific diverselor zone din județul Gorj. Concursul se va desfășura în data de 24 iunie 2022, la Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtișoara, iar  prezența participanților este așteptată la sediul muzeului incepand cu  ora 15:00.” a precizat Anamaria Alionescu, purtătorul de cuvânt al Școlii de Artă din Târgu Jiu.

Concursul este structurat pe 4 sectiuni, după cum urmează:
  1. Prima sectiune „CEA MAI REPREZENTATIVĂ IE SAU COSTUM FEMEIESC” (se admit piese din toate zonele din județului Gorj);
  2. „CEA MAI FRUMOASĂ POVESTE A IEI”;
  3. „REPRODUCERE / RECUPERARE MODELE, MOTIVE ȘI TEHNICI STRĂVECHI”;
  4. „DOR DE GORJ” – este dedicată pentru româncele din diaspora care dețin, poartă și cos cu mândrie ia gorjenească. Se va prezenta ia/cămașa împreună cu povestea ei, foto sau video. Evenimentul se va transmite live pe paginile de socializare ale organizatorilor.
Etapa de înscriere:

Înscrierea se face pe baza „Formularului de înscriere” cu toate datele completate și copia cărţii de identitate

Formularul de înscriere se poate descărca de pe pagina oficială de facebook a Scolii Populare de Arte ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, precum și de pe site-ul instituției www.scoalapopularadearta.ro, secțiunea Manifesări culturale.

Documentele necesare înscrierii la concurs vor fi transmise în format pdf. la adresa de email: [email protected], dar pot fi înmânate si fizic  secretariatului tehnic al juriului, prezent la muzeu.

Pentru secțiunea cu participare fizică în cadrul evenimentului cultural-artistic de la Muzeul Arhitecturii Populare Gorj de la Curtișoara, data limită de înscriere este 24 iunie 2022, ora 16:00.

Pentru secțiunile on-line, data limită de înscriere la concurs este 23 iunie 2022, ora 12:00.

Programul concursului:

La ara 16:00 vom da startul concursului nostru prin  – prezentarea iilor.

Concurenții vor prezenta în concurs ia, vorbind despre proveniență, vechime, material, tehnică de cusut, categorii de motive, cromatică, simbolistică etc.

Durata prezentării nu trebuie să depăşească 5 minute.

La ora 18:00 – este programata  festivitatea de premiere.

Vor fi acordate 7 premii, a câte 500 de lei brut/premiu.

Evenimentul este organizat de către Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu și Asociația „La Blouse Roumaine – IA” , având ca instituții partenere Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” și Biblioteca Județeană ”Christian Tell”, cu sprijinul Consiliului Județean Gorj.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.