Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

14159109_10207103768381226_1307257479_nArtistul Mircea Cantor a donat creația sa pentru a fi utilizată în cadrul unei ediții limitate de plicuri, în sprijinul campaniei de susținere a subscripției naționale pentru achiziția „Cumințeniei Pământului”, opera lui Constantin Brâncuși.

Astfel, 25.000 de plicuri au fost tipărite de Romfilatelia pentru a promova campania și numărul de SMS 8833, acestea fiind disponibile începând din 1 septembrie la 392 de oficii poștale urbane și rurale din țară. Subscripția națională pentru achiziția sculpturii lui Brâncuși este unul dintre cele mai importante proiecte naționale menite să protejeze și să salveze patrimoniul național, dar și să întărească solidaritatea dintre stat și societate, un proiect comun al Ministerului Culturii și Guvernului României.

Potrivit Agerpres, Ministerul Culturii a realizat, împreună cu artistul Mircea Cantor și în parteneriat cu Romfilatelia, o ediție specială de plicuri dedicată campaniei de subscripție publică pentru achiziția operei lui Constantin Brâncuși. Mircea Cantor este unul dintre cei mai cunoscuți artiști români contemporani, fiind laureat al Premiului Marcel Duchamp (2011) și al Premiului Fondation d’Entreprise Ricard (2004). Lucrările sale sunt expuse în cele mai cunoscute muzee de artă modernă și contemporană din lume, printre care MoMA (New York), Centrul Pompidou (Paris), Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (Madrid), Museum of Israel (Ierusalim), Philadelphia Museum of Art, Hirschhorn Museum (Washington), Kunsthaus (Zurich) și Rennie Collection (Vancouver).

Achiziția operei lui Constantin Brâncuși se poate face printr-un efort conjugat al statului român și al cetățenilor: suma de cinci milioane de euro a fost alocată deja de Guvern și e nevoie ca șase milioane de euro să fie colectate prin intermediul contribuțiilor voluntare ale persoanelor private și cele juridice, până, cel târziu, pe 30 septembrie 2016.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.