Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Primăria orașului Târgu Jiu a luat măsuri pentru a restaura faimoasele opere ale sculptorului gorjean Constantin Brâncuși. Contractul a fost încheiat cu o firmă specializată pentru întreținere și restaurare, care va trebui să ducă la bun sfârșit planul de refacere al monumentelor până la finalul anului în curs.

Firma care și-a asumat răspunderea pentru lucrările de restaurare ale neprețuitelor opere are în plan restaurarea întregului Ansamblu Monumental „Calea Eroilor”: Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana Infinitului.

Contractul a fost încheiat cu firma Credi Design pentru suma de 130.000 de lei, firmă renumită pentru realizarea planului de refacere a Arcului de Triumf din București. În executarea lucrărilor, se va ține cont de cercetările efectuate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică.

Se dorește transparență în realizarea lucrărilor complexe, de aceea se va întocmi proiectul și un nou plan de urmărire în timp, cel vechi nefiind de actualitate.

Licitația va avea loc până la jumătatea anului viitor, iar proiectul va fi prezentat Ministerului Culturii pentru a se obține avizul și fondurile necesare autorităților locale pentru a-și pune ambițiosul plan în acțiune.

Este pentru prima dată când un proiect de o asemenea amploare, bazat pe cercetări științifice, se va pune la punct.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.