Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

dianaDiana Emilia Ocea este o gorjeancă foarte mândră de originile sale, o tânără care a plecat în Anglia, în urmă cu un an. Născută la Bumbești-Jiu, Diana a absolvit Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Are doar 23 de ani, dar înțelepciunea nu este dată doar de vârstă, după cum veți afla mai jos. Inteligentă, pasionată și determinată să își împlinească visurile, Diana Ocea vrea să își facă auzită vocea, tocmai de aceea a creat și un blog unde postează cât de des îi permite timpul. Acum, frumoasa cu minunați ochi căprui este în Derby, Anglia și a început o viață nouă, frumoasă și cu dor de meleagurile natale. Aici, Diana a „încropit” o mică afacere în care investește timp și multă pasiune combinată cu migală: creează bijuterii! Delicate, la fel ca ea! Alături, pe noul drum, îi este iubitul, un tânăr care a studiat în Anglia și care are o carieră obținută prin muncă. Despre frumusețea împlinirii viselor, despre pasiunea lucrurilor bine făcute, chiar și departe de casă, citiți în rândurile de mai jos.

Reporter: Ai copilărit la Gorj. Ce amintiri ai în suflet din vremea aceea?

Diana Ocea: În Gorj am copilărit, am evoluat și m-am format ca om. Tot de-acasă îmi iau energia de ficare dată când mă simt epuizată. Îmi amintesc o copilărie fericită, inconștientă uneori, protejată de grija celor doi părinți mereu veseli. Am în suflet tabloul locurilor de basm, unde muntele se împletește leneș cu dealurile pline de vii. Îmi lipsesc enorm câmpiile îmbibate de parfum de iarbă cosită. Îmi este dor de copilăria mea și îmi permit egoismul de a afirma că am avut cea mai frumoasă copilărie din lume.

Rep.: Spune mi despre pasiunea pentru scris. Blogul tău. Gândurile tale. Cum sunt ele?

Diana Ocea: M-am apucat de scris în liceu-strașnica pasiune pentru un adolescent îndrăgostit de absolut-am scris despre nedreptățile din sistem văzute prin ochii mei, despre pasiuni, emoții, cam despre orice mă seca pe interior. Uneori nu sunt sigură dacă scriam sau doar mă răzbunam pe tastatură. Profesoarele de Limba română m-au tot încurajat să continui să scriu, și astfel a devenit o pasiune fructificată într-un blog. Între timp, m-am mai liniștit. Acum nu mai sunt pornită pe nimeni, dimpotrivă cred că felul în care mă raportez la ceilalți reprezintă o reflexie a sinelui, așa că încerc să iubesc pe toată lumea!

Rep.: Spune-ne despre bijuteriile pe care le creezi.

Diana Ocea: Creativitatea a jucat un rol primordial în viața mea dintotdeauna! Părinții m-au încurajat să fac ceva cu pasiunile mele, orice, numai să fac. Mi-au plăcut mereu accesoriile, și îmi place să le observ în esență, să văd fiecare pietricică, fiecare model, chiar și cel mai minuscul. Nu îmi plac, însă, lucrurile fără poveste. Când am început să realizez propriile mele bijuterii, am transformat cumva pasiunea mea pentru scris, folosind cristale de sticlă în locul cuvintelor. Am vrut să spun povestea mea și am vrut să aduc ceva frumos în lume. Am început cu bijuteriile mele vechi, refolosite, iar acum lucrez cu cristale Swarovski  și argint. E o pasiune la care nu vreau să mai renunț vreodată.Cum altfel aș putea să îmi mai spun povestea? Bijuteriile mele le puteți găsi aici: http://jewellerydo.blogspot.ro

dianan 5Rep.: Sunteți în Aglia acum. Cum este?

Diana Ocea: Eu sunt în Anglia de aproape un an de zile. Alin a absolvit facultatea aici și are aproape cinci ani pe meleaguri englezești. El este designer 3D pentru evenimente internaționale, iar eu îmi ocup timpul cu mica și draga mea afacere cu bijuterii. El a venit în Anglia să își facă studiile universitare, eu am venit pentru că m-am îndrăgostit de el. Mereu am considerat că până nu dai tot pentru ce iubești, nu o să primești tot în schimb. Într-o zi de noiembrie, mi-am împachetat câteva haine și am plecat spre aeroport. Eram un fel de Cleopatra Stratan. Retrăiesc momentul în care ne-am întâlnit la aeroport și acum. Deși ne leagă o prietenie de 12 ani, în momentul în care ne-am văzut, am rămas blocați, amândoi. Am știut că acela este momentul în care suntem doar noi doi și o lume mare, numai bună de explorat.

Rep.: Cum ai descrie perioada petrecută în Anglia?

Diana Ocea: Pentru mine, Anglia a reprezentat o schimbare radicală. M-a învățat că nimic nu este permanent, că planurile nu corespund niciodată cu realitatea, dar că oamenii nu se schimbă indiferent cât de departe călătoresc. Valorile sădite în suflet acasă nu se modelează în funcție de locurile unde poposești și uneori ies chiar mai puternic la iveală. Anglia este o țară extraordinară! Un mix de cultură, istorie, nonconformism și melancolie. Oamenii îmi zâmbesc și mă întreabă dacă sunt bine pe stradă – asta e un fel de „bună ziua” al lor! Arhitectura mă fascinează la tot pasul, clădiri istorice, străzi pietruite, scoțieni cu cimpoaie la colț de stradă. Aici lumea cântă mult pe străzi, e o placere. Mergi prin centru de la un capăt la altul și asculți toate hit-urile din 80’ până astăzi! Auzi, de asemenea, vorbindu-se toate limbile. Pentru mine este fascinant și indiferent cât de mult plouă, tot îmi place.

diana 3Rep.: Cum vezi BREXIT-ul?

Diana Ocea: BREXITUL este o noțiune confuză pentru toată lumea aici. Nimeni nu știe care vor fi umările, mulți nu știu nici măcar ce a stârnit acest fenomen politic. Lumea își vede liniștită de treabă cu sau fără BREXIT. Englezii, la fel ca și românii, și la fel ca oricare alții, sunt de două feluri. Ăia răi, care urăsc pe toată lumea, și care învinovățesc pe toți pentru frustrarea lor, și ăia buni, care stau la o bere seara cu amicii lor polonezi, români, africani sau cine mai știe ce nație. BREXITUL pentru mine a fost o lecție. Am realizat cât de puțin ne mai pasionează istoria, sau măcar geografia, cât de ipocriți suntem să credem că există x nații pe pământul ăsta, și că unii sunt superiori altora. Pentru mine, toți oamenii sunte egali, și în fiecare colțișor al planetei există un mix. Peste tot există părți bune și părți rele ale societății, important este să le vedem pe cele individuale și proprii, iar ulterior să le corectăm. Atâta ne stă în putință și atât putem face dacă vrem „MAI BINE”.

Rep.: Ce planuri de viitor aveți, tu și iubitul tău, care te adoră?

Diana Ocea: Vrem să mergem mai departe, ținându-ne de mână!. Vrem să realizăm lucruri și să ne facem părinții fericiți. Vrem să vedem lumea și să așteptăm fiecare încercare cu zâmbetul pe buze. Mă simt mai norocoasă și mai curajoasă ca niciodată. De ce nu, orice! Lângă el simt că pot face orice.

Ce scrie Diana Ocea pe blogul său

Diana nu a mai postat pe blogul său din luna aprilie, dar, cel mai probabil, va reveni în curând. http://dianaocea.blogspot.ro este locul în care puteți citi ce scrie talentata tânără.

„Nu vă mai mințiți copiii că ne arde țara! Nu vă mai mințiți copiii că ne fură nemții pădurile și pământul. Pădurea crește, iar pământul nu ne poate fi luat de sub picioare. Nu vă mai holbați ca naivii la ce toarnă ăștia prin televizoare;  să vedeți doar 5% din România noastră. Nu mai credeți tot ce se spune pentru că țara nu moare! Nu ne mai creșteți cu ideea că eșecul nostru ne este pregătit și că orice s-ar întâmplă, suntem niște incompetenți. Nu ne mai mințiți, pentru că adevărul despre țara noastră nu stă în văicărelile noastre, stă în istoria și puterea unui neam glorios. E greu, știm, dar ne place vorba și bârfă mai tare decât puterea și munca. Dacă nu credem în copii, și dacă nu îi învățăm să fie curajoși, pentru ce îi mai creștem? Dacă vor crește cu gândul că totul e pierdut, vor pleca tot mai departe și vor face orice să supraviețuiască, iar asta e trist. Dacă vor crește cu gândul că trebuie să fie bine, atunci când vor avea puterea de a schimba ceva, vor schimba totul în mai bine. Pesimiști sunt mulți, pentru e că atât, atât de simplu să găsești nod în papură. E atât de simplu să judeci și să arunci cu pietre. Când o să învățăm oare că lucrul ăsta nu o să schimbe nimic? (…) Nu creșteți copii cu teamă! Nu le trebuie smart-phone sau haine scumpe! Le trebuie curaj, școală  și valori!  Nimic nu e greșit în țara noastră frumoasă, doar că e atât ,atât de greu să deschidem ochii și să vedem cât e de binecuvântată!

P.S.
Străinătatea nu o să fie niciodată o alternativă! Mai devreme sau mai târziu, tot acasă o să venim, și o să schimbăm totul în bine, pentru că nu avem încotro. O să fie bine! Din ce în ce mai bine!”, a scris Diana Ocea pe blogul său.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.