Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

La finalul săptămânii trecute, Concursul de fotografie digitală online #FotoDragobete. „De Dragobete, iubim românește!”, ediția I, organizat de Asociația „Victoria Internațional” și-a desemnat câștigătorii. Desfășurat în perioada 14-24 februarie 2018, concursul s-a adresat tuturor celor pasionați de fotografie dar și de tema consacrată unei sărbători tradiționale românești.

„Specific zonei din Oltenia, dar nu numai, Dragobetele, cu o simbolistică bogată și interesantă, este promovat de către Asociația „Victoria Internațional” care își propune astfel o reîntoarcere la valorile și tradițiile populare românești. Concursul de fotografie s-a adresat tuturor iubitorilor de frumos, ca dovadă și numărul mare de fotografii intrate în concurs, peste 70, din care juriul a ales un set de 24 de fotografii finaliste. Pentru că ne-am dorit ca acest concurs să fie încă de la prima ediție unul reușit și juriul a fost pe măsură, format din fotografi cu experiență în domeniu. Astfel, alături de președintele juriului, Ovidiu Bujor, fotograf român stabilit în Germania, au jurizat ediția din acest an fotografele Elena Brandiburu din București și Adina Voicu din Oltenița”, ne-a declarat prof. Andrei Popete Pătrașcu, vicepreședinte Asociația „Victoria Internațional”.

După deliberările juriului și selectarea celor 24 de fotografii finaliste ale primei ediții a Concursului #FotoDragobete. „De Dragobete, iubim românește!”, ediția I, au fost desemnate și cele trei fotografii câștigătoare, iar trofeele vor ajunge la: Premiul Juriului: Andreea Alina Baciu, Vieste, Italia; Premiul Publicului: Andreea Geamantan, Târgu-Jiu, România; Premiul Special: Lenuța Lupu, Nisporeni, Republica Moldova.

Redacția www.cult-ura.ro a luat legătura cu cele trei câștigătoare, prezentându-vă în cele ce urmează pe fiecare dintre acestea:

Premiul Juriului: Andreea Alina Baciu, Vieste, Italia

(Din punctul meu de vederea iubirea nu se rezumă doar la legătura dintre două persoane, ci simbolizează dragostea sub toate formele ei)

„Mă numesc Alina Andreea Baciu, băcăuancă din 1982, iar momentan rezidentă într-un mic oraș italian situat pe malul Mării Adriatice, Vieste. Fost profesor de fizică-informatică, destinul mi-a călăuzit pașii spre o altă profesie care îmi permite să explorez dragostea pentru natură, animale și fotografie. Sunt 5 ani de când Fotografia a intrat în viața mea iar din acel moment am început să conștientizez că indiferent de problemele pe care destinul mi le pune în cale, am devenit o persoană norocoasă deoarece pentru mine fotografie este o stare de spirit, o terapie, este mijlocul prin care reușesc să trec peste dorul de cei dragi, dorul de casă, o „prietenă” pe care mă pot sprijini în orice moment.

Consider ca Fotografia este unul din modurile prin care o persoană se poate conecta cu natura, și deși practic orice gen fotografic ce îmi permite să evidențiez frumusețea naturii, preferata mea este fotografia macro/close-up deoarece îmi permite să explorez tainele naturii (plantele, insectele etc.) la un nivel microscopic. Am fost atrasă de tema acestui concurs datorită faptului că este un obicei popular românesc ce simbolizează iubirea, iar din punctul meu de vederea iubirea nu se rezumă doar la legătura dintre două persoane, ci simbolizează dragostea sub toate formele ei, iar tema acestui concurs mi-a permis să exprim prin cadrele mele iubirea față de natură.

Doresc să mulțumesc juriului pentru premiul acordat, mă simt onorată și fericită în același moment și nu există un sentiment mai plăcut ca acela când ceva în ce pui suflet vine apreciat; mulțumesc organizatorilor pentru oportunitatea dată și felicitări pentru această inițiativă minunată ce menține vie una din frumoasele tradiții românești, Dragobetele.”

Premiul Publicului: Andreea Geamantan, Târgu-Jiu, România

(Pentru mine fotografia reprezintă o artă și îmi place să o conturez în propriul meu stil)

„Sunt elevă la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu, în clasa a 12-a și îmi doresc să urmez Farmacia în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. Sunt mândră de realizările mele până în momentul de față și sunt sigură că o să ajung mereu acolo unde îmi propun, am încredere în ceea ce sunt, iar familia îmi este aproape și mă încurajează.

De când sunt mică îmi plăcea să fiu „în centrul atenției”, îmi plăcea să fac poze, dar să mi se și facă. Pentru mine fotografia reprezintă o artă și îmi place să o conturez în propriul meu stil.

Imortalizez toate momentele speciale, tot ce e frumos, tot ce mă face să zâmbesc și tot ce aduce sclipire. Am văzut concursul postat pe pagina Asociației „Victoria Internațional” pe internet și mi s-a părut interesantă tema: „iubim românește”. I-am spus și prietenului meu despre acest concurs și dorința de a participa cu o fotografie, apoi am hotărât să trimitem și o fotografie cu noi doi, ca simbol al iubirii. Mulțumesc tuturor celor care au apreciat această fotografie, prin numărul mare de Like-uri aceasta fiind desemnată pentru „Premiul Publicului”.

Multă lume a uitat de Dragobete, sărbătorind acum doar Valentine’s Day. Pentru mine, sărbătoarea de Dragobete ar trebui sărbătorită în fiecare zi, să oferim iubire și să simțim iubirea din jur.

Felicitări și mulțumiri organizatorilor și juriului, a fost un concurs cu o tematică minunată, sunt mândră că am participat și că am câstigat. Felicitări și tuturor concurenților, mă bucur că nu am uitat să iubim românește.”

Premiul Special: Lenuța Lupu, Nisporeni, Republica Moldova

(Îmi place să visez, asta mă ajută să-mi formez o mică lume a mea unde să-mi închipui un viitor așa cum mi-l doresc, măcar în vise totul este posibil)

„Pentru început, mă numesc Elena! Sunt elevă în clasa a XII-a, profil real în Instituția Publică Liceul Teoretic ,,Mircea Eliade”, am 19 ani și locuiesc în satul Vărzărești, raionul Nisporeni din Republica Moldova. Sunt o fire creativă, sociabilă, îmi place să glumesc și să râd (când e nevoie). Îmi place să ascult lucruri interesante pe care cineva le povestește, îmi place să ascult muzică, să cânt la pian, mă liniștește acest lucru și e ceva frumos în special sufletului meu. Îmi place să visez, asta mă ajută să-mi formez o mică lume a mea unde să-mi închipui un viitor așa cum mi-l doresc, măcar în vise totul este posibil. Îmi place să primesc complimente, flori (trandafiri), dar nu de la oricine. Sunt o persoană romantică, îmi plac cuvintele frumoase și sincere. Asta se reflectă mai mult asupra iubirii.

Pasiunea mea pentru fotografie este încă de mică. Priveam pe internet portrete, imagini diferite care m-au impresionat și mi-am pus în gând acest lucru ,,oare de ce să nu-mi încerc și eu talentul”. Mereu când fotografiez nu vine vorba că nu am ce face, cum ar fi unii tentați să creadă, dar e vorba de o pasiune pe care o iubesc cu adevărat din copilărie

Îmi place să fotografiez peisaje, portrete, cupluri, orice. M-a motivat pasiunea pe care o am pentru fotografie și plăcerea de a surprinde lucrurile din diverse unghiuri mai puțin vizibile de cei din jur și, astfel, la propunerea doamnei prof. Maria Popescu am hotărât să particip concursul #FotoDragobete. „De Dragobete, iubim românește!”, organizat de Asociația „Victoria Internațional” din România.

Vreau să transmit tuturor participanților sincere felicitări pentru fotografiile cu care au intrat în concurs, foarte multe m-au impresionat în mod deosebit, iar juriului îi mulțumesc pentru atenția si aprecierea acordată. Sincere felicitări organizatorilor concursului! Vă mulțumesc și vă cuprind pe toți!”

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.