Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Teatrul Elvira GodeanuTeatrul Dramatic „Elvira Godeanu” lansează un proiect inedit pentru județul Gorj. Instituția pregătește un concert educativ pentru școlari și preșcolari, astfel ca micuții să descopere, de la vârste fragede, tainele muzicii clasice și ale teatrului. Proiectul se derulează începând cu luna noiembrie a acestui an. În acest timp, părinții vor putea participa, alături de cei mici, la spectacole oferite de actorii teatrului și pianistul Florin Berculescu.

Programul are în vedere prezentarea muzicii clasice și teatrului, astfel încât micuții gorjeni să aibă parte de o educație aleasă în materie de muzică,  de la o vârstă fragedă. Prețul unui bilet este de doar 10 lei, pentru acești bani având acces în sala de spectacole atât părintele, cât și copilul.  „Teatrul, alături de Florin Berculescu, lansează un concert educativ. La început o dată pe lună, duminica, de la ora 11:00. Biletul  va costa 10 lei, dar pe acest bilet intră atât copilul, dar și părintele lui. Vrem să reînviem tradiția de pe vremuri a lui Leonard Bernstein, care umplea Filarmonica  din New York numai cu copii și le explica frumos ce înseamnă muzica clasică. Asta intenționăm să facem și noi, totul  va fi făcut pe înțelesul celor mici pentru că este important  ca acești copii, de la vârste fragede, să își educe gustul muzical. Proiectul debutează în luna noiembrie și cred ca o să  fie un succes. Vreau să precizez că pe lângă Florin Berculescu va fi și un actor care, pentru  a face o oră și jumătate să fie atractivă, o să explice și  anumite lucruri despre teatru, reprezentația fiind și cu umor, în așa fel să putem capta atenția acestui public”, a declarat Marian Negrescu, directorul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”.

În cazul în care publicul va fi încântat de acest concert educativ, iar părinții vor înțelege importanța spectacolelor de acest gen, evenimentul se va desfășura de câte două ori în fiecare lună.  „Acest concert educativ este progresiv, cel care vine la început trebuie să îl urmărească pentru că se vor prezenta toate instrumentele. Florin o să le vorbească despre sunete, care este diferența dintre acestea. Începând din februarie vrem să îl facem de două ori pe lună, să vedem cum reacționează publicul. Este importantă și pregătirea muziocală, copiii nu  vor fi obosiți cu ceea ce înseamnă un concert în sine, ci vor beneficia de altfel de noțiuni față de  cele pe care le primesc la școală. Este importantă legătura copilului cu sala de spectacole, în care să vadă povestea care se derulează , poveste legată de muzică și de teatru. Publicul trebuie construit și atras de la vârste fragede. De asemenea, prezența părinților este foarte importantă pentru că discuțiile despre acest concert se vor duce și acasă, iar ceea ce nu înțelege micuțul, îi explică părintele”, a mai precizat Marian Negrescu.

Concertele educative se vor desfășura în perioada noiembrie 2016 – iunie 2017.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.