Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

În acest weekend pe scena Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” a avut loc premiera piesei „De ce suflăm în păpădie?”, în regia lui Marian Negrescu, având-o în prim plan pe actrița Rodica Negrescu. Dacă până acum teatrul din Târgu Jiu ne-a obișnuit cu spectacole de genul one man show, în acest weekend am avut parte de un spectacol one woman show.

Încă de la început vă pot spune că mi-a plăcut acest spectacol, fiind încărcat cu multe metafore, unele dintre ele foarte subtile, dar și cu multă emoție. În anumite momente am râs, în alte momente am picat pe gânduri, iar la final am înteles „De ce suflăm în păpădie?”

Răspunsul este simplu și fără să ne dăm seama, în fiecare zi, și noi suflăm în păpădie. Trăim într-o gară, pentru că viața este o gară, precum decorul din această piesă. Prin această gară unele trenuri opresc, altele trec nepăsătoare, iar pe unele le tratăm cu indiferență, exact cum procedăm cu oamenii din viața noastră sau cum procedează ei cu noi.

Totodată, suntem un „nimeni” sau un „nimic”, pe care prin ignoranța noastră îl îngropăm, neavând curajul să spunem ce avem de spus atunci când trebuie, preferând să ne ascundem în spatele unor ziduri. Suntem niște personaje care nu curajul să se certe cu scriitorul, lăsându-l pe el să ne scrie viața, să ne traseze drumul, practic să ne construiască destinul.

În același timp, ne scufundăm în prea multe povești, care ne încarcă cu energie negativă, ne fac să uităm de cei de lângă noi și care ne fac, de multe ori, să piedem cele mai importante trenuri care ne pot duce „în paradis”.

Cu ajutorul actriței Rodica Negrescu am aflat „De ce suflăm în păpădie”. Cât de simplu era acest răspuns, pe care nu l-am căutat niciodată. Practic trebuie să suflăm în păpădie pentru a ne redescoperi pe noi ca oameni, ca țară, ca istorie.

Mergeți, când aveți ocazia, să vedeți această piesă de teatru și poate vă veți redescoperi, cu ajutorul Rodicăi Negrescu.

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.