Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

De multe ori mă întreb DE CE NE PLACE SĂ FIM MICI, precum oraș, precum cultură. Mă tot plimb de ceva timp, prin multe zone din România, și-mi dau seamă, comparând cu ce văd, că și noi avem cu ce ieși în față, dar nu vrem, iar asta se vede în fiecare zi. Ne-am învățat, de ceva ani, din păcate, să ne promovăm doar între noi, aici pe plan local…așa de ochii lumii, să fie bine. Iar atunci când unii au ocazia să reprezinte orașul, chiar și județul, la anumite evenimente cultural-artistice cunoscute la nivel internațional, cum ar fi de exemplu Carnavalul de la Veneția, li se pune piedică de anumiți OAMENI MICI.

În multe situații, acești OAMENI MICI nu și-au depășit condiția socială, chiar dacă ocupă o anumită funcție publică, nu au reușit să-și depășească anumite frustrări acumulate de-a lungul timpului și caută mereu să pună piedică celor care au șansa să demonstreze că pot face ceva.

La finalul săptămânii trecute, o parte din actorii Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” au participat la Carnavalul de la Veneția, unul dintre cele mai importante evenimente cultural-artistice din Europa și nu numai. Vreau să subliniez faptul că teatrul din Târgu Jiu a fost singurul din România, repet singurul din România, invitat să participe la acest Carnaval cu piesa „Teatrul Măștilor”, în regia lui Michele Modesto Casarin. Din câte am înțeles la acest eveniment a fost invitată și conducerea teatrului, dar din câte se pare nu prea știu, sau nu vor, să răspundă la anumite mailuri sau telefoane.

În timp ce numele Teatrului din Târgu Jiu era pe afișul acestui Carnaval, pe pagina de Facebook a Institutului Cultural Român, dar și pe pagina de Facebook a Institutului de Cultură Român și Cercetare Umanistică de la Veneția, pe la noi prin târg tăcere. Noua conducere a teatrului nu a comunicat nimic despre participarea actorilor gorjeni la acest eveniment și, totodată, nu a avut nici măcar bunul simț să răspundă la telefon sau la mesajul trimis, prin care solicităm un punct de vedere cu privire la această situație.

Nici măcar Primăria Municipiului Târgu Jiu nu a pus pe pagina sa de Facebook trei cuvinte despre această participare, dar, sincer vorbind, de la actuala administrație  publică locală nu am nici o așteptare când vine vorba despre cultură.

Și ca să fie totul ok, cu ghilimelele de rigoare, aflu că actorii, care au mers să reprezinte Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” la acest Carnaval, au fost nevoiți să-și ia concediu, să facă cerere pentru a-și lua costumele cu ei și să-și plătească din propriul buzunar participare la acest eveniment. Bine că actuala conducere nu i-a ținut și pe acești tineri actori pe la ușă vreo șase ore, cum a făcut cu cel care a pus bazele acestui teatru…până ia dat fișa de lichidare.

Ca să nu o mai lungesc cu vorba, le transmit, pe această cale, celor care au încercat să blocheze participarea tinerilor actori la acest Carnaval să le fie RUȘINE și le sugerez, tot pe această cale, să-și dea două palme că poate își revin.
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.