Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

La sfârșitul acestei săptămâni Teatrul „Ion D. Sîrbu” din Petroșani vă invită la două spectacole, atât sâmbătă, cât și duminică. Sâmbătă veți putea vedea, începând cu ora 18:00, piesa de teatru „Petroșani 100”, iar duminică, începând cu ora 12:00, cei mici sunt așteptați la premiera spectacolului Fantasticul Domn Vulpe” după Roald Dahl, în regia lui Marius Costache.
„Petroșani 100” de Michaela Michailov, regia Alexandru Mihăescu, scenografia Zsolt Fehervari.

„Petroșani 100” este un proiect de cercetare culturală, arhivare patrimonială și explorare artistică a unui secol de transformări fundamentale în istoria uneia dintre cele mai reprezentative zone miniere din România – Valea Jiului.

Proiectul are în centru realizarea unui spectacol pe un un text dramatic românesc, montat în premieră la Teatrul Ion D. Sîrbu din Petroșani, în perioada octombrie-noiembrie 2020, precum și structurarea etapei de cercetare, axată pe dinamica mutațiilor culturale, sociale și politice din Valea Jiului, cu accent pe tradiția mineritului și pe schimbările majore ale acestei ocupații fundamentale pentru zona monoindustrială, mai precis orașele Petroșani, Petrila, Lupeni, Vulcan, Uricani.

„Petroșani 100” este  un spectacol cu și despre mineri, un omagiu adus minerilor Văii Jiului.

Prețul unui bilet este de 20 sau 25 de lei, în funcție de categoria locului, iar elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere 50%.

 Spectacolului „Fantasticul Domn Vulpe” după Roald Dahl, regia și scnografia Marius Costache.

„Domnul Vulpe iese în fiecare noapte și fură câte ceva de-ale gurii de la trei fermieri tare nesuferiți. De la Boggis fură găini, de la Bunce, rațe și gâște, iar de la Bean, curcani. Asta până când, exasperați, aceștia pun la cale un plan ca să-l scoată pe vulpoi din vizuină. Fermierii nu știu însă cât de fantastic este domnul Fox și de câte este în stare să își apere familia. Fantasticul vulpoi Domnul Fox, reușește să scape, împreună cu familia sa”, au precizat reprezentanții teatrului din Petroșani.

Pentru a vedea întreaga aventură a fantasticului Domn Vulpe dar și a celorlate personaje, mergeți duminică la teatru.

Prețul unui bilet este de 8 lei pentru copii și de 10 lei pentru adulții însoțitori.

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.