Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Sâmbătă, 7 mai, pe scena Teatrului din Petroșani a avut loc premiera piesei „Servitoarea”, în regia lui Muriel Jakab Manea. Spectacolul este o adaptare după două piese în câte un act de A.P.Cehov, și anume „Cerere în căsătorie” și „Tragedian la Jubileu”.

Cu toate că personajul Servitoarea nu are text, ea este un coordonator în spațiul ei, acolo unde se întâmplă toată acțiunea, adică în bucătărie. Cei care veți merge să vedeți această piesă de tetaru veți putea vedea puțin și din cultura japoneză, dar și ceva de pe la ruși. Din câte mi-am dat seama, bucătăria Servitoarei este un loc în care toată lumea spune ce are pe suflet, iar în anumite momente totul devine un haos, atunci când personajele nu se mai înțeleg între ele.

Acțiunea piesei pleacă de la o cerere în căsătorie, continuă cu o ceartă pe cine este proprietarul terenului din Lunca Boului, dar și cine are câinele mai bun. Totodată, în tot acest haos apare un funcționar, care nu știe cum să se mai împartă între locul de muncă și soție.

Mergând să vedeți această piesă de teatru veți descoperi zona absurdului, dar și a umorului negru. Chiar și acum, când scriu aceste rânduri, încă aștept răspunsul cu privire la cine este propietarul terenului, dar și care câine este mai bun, Ukadai sau Okadai.

Din distribuție piesei fac parte actorii Daniel Cergă, Oana Liciu Gogu, Oana Crișan, Mihai Alexandru și Mihai Sima.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.