Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

În aceste zile am avut o experiență care m-a făcut să mă gândesc la valoarea și importanța caselor noastre. Pe parcursul multor plimbări prin România, am întâlnit mereu aceleași case, lăsate să se deterioreze în tăcere. Nu pot să înțeleg și nu voi înțelege niciodată de ce unii oameni își permit să aibă astfel de locuințe, dar nu fac nimic pentru a le păstra sau a le da mai departe.

Aceste case nu sunt doar simple structuri de beton și cărămidă, ci sunt mărturii ale trecutului și ale vieților care s-au desfășurat în ele. Generații întregi de oameni și-au construit amintiri în aceste locuri, iar acum ele rămân ascunse în spatele ușilor închise și al ferestrelor sparte. Fiecare casă are o poveste de spus, fie ea frumoasă sau mai puțin faină.

Mă gândesc la oamenii care au trăit în aceste case, la bucuriile și tristețile lor, la iubirile și dezamăgirile lor. Ce s-a întâmplat cu ei? Unde au plecat? De ce nu au putut să se ocupe de aceste locuințe care au fost odată atât de importante pentru ei?

Îmi doresc să pot înțelege, dar nu pot. Nu pot înțelege cum poți să lași în paragină un loc care a fost cândva căminul tău, care a fost martor al vieții tale. Nu pot înțelege cum poți să ignori acele amintiri și să le lași să se piardă în timp.

De fiecare dată când trec pe lângă aceste case, mă gândesc la cât de multe povesti se ascund în spatele ușilor închise. Poate că aceste case au fost mărturii ale fericirii și iubirii, ale râsului și plânsului. Poate că au fost locuri în care s-au născut și au crescut copii, în care s-au petrecut sărbători și evenimente importante. Acum, ele rămân doar cu amintirile lor, într-o stare deplorabilă.

Sper că, într-o zi, aceste case vor fi reînviat și vor găzdui din nou vieți și povești. Sper că oamenii vor înțelege că aceste locuri merită să fie păstrate și respectate. Sper că vom învăța să prețuim ceea ce avem și să ne ocupăm de casele noastre, pentru că ele sunt mult mai mult decât simple construcții.

Hai să ne amintim mereu că aceste case sunt mărturii ale trecutului și că, prin grija noastră, putem să le dăm o nouă viață și să le păstrăm pentru generațiile viitoare. Să nu lăsăm ca amintirile să se piardă în timp, ci să le onorăm și să le prețuim așa cum merită.

Mai multe imagini veți putea vedea în vlogul postat pe canalul de YouTube “Hoinar prin România”.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.