Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Caravana „GO Romania!” va ajunge vineri, 30 iunie, la Gorj, mai exact pe Transalpina! În perioada 26 iunie-9 iulie, mai mulți turiști polonezi, iubitori ai vechilor autoturisme românești Dacia, vor străbate în caravană teritoriul mai multor județe din România: Satu Mare/Negrești Oaș — Cluj-Napoca — Hunedoara — Târgu Jiu — Pitești — București și retur, prin Curtea de Argeș — Sibiu — Oradea. În Gorj, prima oprire va fi pe Transalpina, iar pe 1 iulie, caravana va ajunge la Târgu-Jiu.

 

În capitalele de județ în care caravana va face câte o oprire va avea loc și expunerea celor 20 de autoturisme Dacia (modele 1100, 1300 și 1310) și Polski Fiat. Evenimentul este organizat de Ambasada României la Varșovia, alături de Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Polono-Română și Uniunea Națională a Patronatelor din România. „GO Romania!” presupune refacerea simbolică a itinerariului parcurs de turiștii polonezi spre litoralul Mării Negre în anii ’70-’80 ai secolului trecut, sub forma unei caravane auto compuse din 20 de autoturisme Dacia (modele 1100, 1300 și 1310) și Polski Fiat. Este ocazia perfectă pentru a aduce împreună două asociații participante, care reunesc iubitorii din Polonia ai vechilor autoturisme românești Dacia (Asociația ‘Drum Bun’ din Cracovia și Satu Mare), respectiv Polski Fiat (Stowarzyszenie Miło?ników Fiata 125p). Pe parcursul a două săptămâni, caravana va străbate teritoriul României pe ruta mai sus amintită, urmând ca în orașele de pe traseu, să aibă loc festivități cu public, organizate de autoritățile locale dedicate caravanei. De exemplu, la Hunedoara, mașinile vechi vor fi expuse în curtea exterioară a Castelului Huniazilor. Pe 30 iunie, caravana turiștilor polonezi va traversa Transalpina, pornind din Sebeș-Alba și vor face o oprire la Stâna Ștefanu și apoi în Rânca. Pe 1 iulie, mașinile vor fi expuse în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu, iar după-amiaza vor pleca spre Craiova, următoarea oprire! De asemenea, la București vor avea loc întâlniri cu pricipele Radu la Palatul Elisabeta, președintele României, Klaus Iohannis, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu şi primarul general al capitalei, Gabriela Firea. Potrivit Ambasadei României la Varșovia, „GO Romania” este dedicat bunelor relații polono-române, promovării litoralului românesc în Polonia, pasionaților de autovehicule de epocă, precum și îndrăgitorilor culturii și istoriei polone, care se vor putea bucura de o serie de evenimente organizate pe întreg traseul străbătut de caravană”.

„Această călătorie simbolică are un obiectiv pragmatic, acela de a-i readuce împreună pe polonezi şi români sub semnul redescoperirii reciproce. România are astăzi multe de oferit turiştilor, inclusiv monumente istorice şi de arhitectură modernă unice în Europa, nenumărate oportunităţi pentru turismul cultural şi de aventură sau, pur şi simplu, locuri minunate care trebuie văzute.. Caravana 《Go Romania!》 este un proiect pilot care, probabil, în perspectivă, ar putea fi pus în aplicare şi în alte ţări, spre exemplu Republica Cehă, Slovacia, Germania, recunoscute prin numărul însemnat de turişti care vizitau România”, a declarat ambasadorul României la Varşovia citat de varsovia.mae.ro Iubim România şi credem că este o destinaţie care merită să fie avută în vedere pentru vacanţă. Noi încercăm să demontăm stereotipurile care uneori pot fi încă auzite în Polonia. România este o ţară frumoasă, deosebit de bogată din punctul de vedere al naturii şi culturii”, a declarat preşedintele „Drum Bun”, Michał Sowa.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.