Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

interior cheile sohodoluluiJudețul Gorj are comori neprețuite, iar una dintre ele se află chiar la câțiva kilometri de municipiul Târgu-Jiu. Vorbim de Cheile Sohodolului, un tărâm aparte al meleagurilor noastre, o locație unde pare că Dumnezeu a creat cu atenție fiecare colțișor al acestui mic Rai, pentru a bucura sufletul și simțirea tuturor oamenilor care trec pe aici. Prea puțin promovată, zona Cheile Sohodolului este una excepțională, care îți taie răsuflarea cu frumusețea și sălbăticia naturii. Pe aici, mii de turiști trec anual, iar în urma periplului, majoritatea se întorc cu prima ocazie.

Cheile_SohodoluluiDacă ajungi la limita nordică a județului Gorj cu Hunedoara, natura îți dăruiește unul dintre cele mai frumoase spectacole, Cheile Sohodolului. Această minunăție a naturii se întinde pe o lungime de aproape 10 kilometri și se află în inima munților Vâlcan, la aproximativ 15 kilometri de Târgu-Jiu. Locul pare a fi un adevărat canion, iar alpiniștii sunt pur și simplu atrași ca un magnet de aceste tărâmuri numai bune de străbătut la pas. Mai mult, pentru a se bucura de aerul proaspăt și răcoare în zilele caniculare ale verilor, turiști din România și străinătate fac popas timp de câteva zile aici. Cortul le devine acestora casă preț de câteva zile, iar priveliștea spectaculoasă a stâncilor te fac să uiți de griji și de aglomerația orașelor. Să nu mai punem la socoteală spectacolul de lumini oferit de sute de licurici care noaptea se plimbă în voie prin ținuturile Canionului din Gorj.

cheile-sohodoluluiPe lângă frumusețea stâncilor și a apei, turiștii pot admira primăvara peste 300 de specii de plante precum sămânța soarelui, spânzul purpuriu sau chiar garofița de stâncă. Și fauna este destul de bogată, atât de mult încât în timpul unui periplu în aceste ținuturi te poți trezi lângă tine cu o viperă cu corn sau o șopârlă. Totuși, primele enumerate nu sunt agresive, decât dacă sunt atacate. Datorită faunei și florei, Cheile Sohodolului fac parte din categoria ariilor protejate. Rezervația are numeroase zone minunate care merită explorate, printre acestea numărându-se „Nările”, „Inelul Miresei”, „Peștera Gârla Vacii”, „Fusteica”, „Peștera Popii”, sau locul denumit „Lunca cu pruni”, aici aflându-se, pe un perete de stâncă, tot felul de desene rupestre.

La ieșire din Cheile Sohodolului, se află o poieniță numai bună de înnoptat cu cortul, aici făcând popas mii de turiști. Cel mai mare număr de vizitatori este înregistrat vara.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.