Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

13329825_10206435379671926_883951282_nAlexandru Guțoiu este în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială Nr. 2 din municipiul Motru și este unul dintre cei mai buni elevi ai acestei unități de învățământ. A absolvit clasa a VII-a cu media generală 10, iar același rezultat, probabil, îl va avea și la sfârșitul acestui an școlar. Alexandru Guțoiu este pasionat de matematică, acest lucru observându-se în premiile obținute la concursurile la care a participat. Visează să studieze la Academia Militară din București.

Copilul în vârstă de doar 14 ani este unul dintre elevii care fac cinste învățământului din municipiul Motru. Deși este elev abia în clasa a VIII-a, el a câștigat numeroase premii și medalii la concursuri importante de matematică, pasiunea sa. Ultimul premiu obținut este cel de la concursul de matematică „Discipolii lui Pitagora”. Pe 28 mai, Alexandru Guțoiu a câștigat premiul I. Reprezentanții unității școlare unde învață Alexandru l-au felicitat pe copil: „Alexandru Guțoiu a reprezentat școala cu mândrie, obținând și de această dată încă un premiu I. Felicitări, Alexandru! Ne mândrim cu tine!”. Pe 14 mai, copilul a obținut tot premiul I la concursul județean de matematică „Constantin Săvoiu” de la Târgu-Jiu. Și atunci a primit felicitări. În luna martie, Alexandru Guțoiu a obținut locul I la Concursul de matematică în limba engleză de la Craiova.

13330543_10206435379711927_1649005339_nSe pregătește zilnic la matematică

Pentru a obține aceste rezultate foarte bune, Alexandru Guțoiu se pregătește zilnic la matematică. Îi place mult această materie, căci îi ține mereu mintea ocupată și adoră să rezolve probleme dificile. La Școala Gimnazială Nr. 2 din Motru îl are ca profesor de matematică pe Ion Sanda. „Concursul „Discipolii lui Pitagora” este un concurs la care particip din clasa a V-a și în fiecare an m-am clasat printre primii. Subiectele nu mi s-au părut foarte grele, dar pentru un elev care nu se pregătește zilnic la matematică, este un concurs destul de dificil. Lucrez zilnic la matematică, nu în special pentru concursuri, ci pentru că îmi place foarte mult. Matematica face parte din viața mea. Anul acesta, urmând examenul de capacitate, m-am pregătit mult mai intens”, a spus Alexandru Guțoiu.

Clădește visuri pentru viitor

13336401_10206435379831930_97526908_nMuncind cu seriozitate și fiind susținut mereu de frumoasa sa familie, Alexandru Guțoiu știe că va reuși în viață. Visurile sale vor fi avea la bază mereu munca onestă și pasiunea pentru materiile preferate. Tocmai de aceea, câtă vreme va fi elev, Alexandru va participa la cât mai multe concursuri și olimpiade școlare și se va pregăti intens pentru fiecare etapă școlară din viața sa. Are în palmares numeroase premii. „Anul acesta am obținut: mențiune la faza județeană a Olimpiadei de Matematică, premiul I la Concursul Interdisciplinar susținut în limba engleză «22 Mets» organizat de Colegiul «Mircea Eliade» din Craiova, locul I la concursul județean «Constantin Săvoiu», locul I la concursul «Anticipația Viitorului» secțiunea Soft IT și calificarea la etapa națională, locul III la etapa județeană a Olimpiadei  Lingvistică, anul trecut calificându-mă pe țară la această olimpiadă”, a declarat elevul. Încurajat de familia sa să își urmeze visurile și să facă ceea ce îi place, Alexandru spune că va urma Colegiul Tehnic Motru: „Doresc să urmez Colegiul Tehnic Motru la secția automatizări, iar la facultate îmi doresc să studiez Serviciul de Telecomunicații Speciale din cadrul Academiei Tehnice Militare din București! Și nu sunt doar vise”, spune, zâmbind, elevul care face mândrie Gorjului.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.