Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Trei tineri preoți au oficiat duminică taina Sfântului Maslu pentru bolnavii internați la Complexul de Îngrijire și Asistență Socială Dobrița, unitate de asistență socială aflată în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj. Complexul este situat în centrul satului Dobrița, fiind înființat în anul 1962 și a funcționat până în 1999 sub denumirea de Căminul de Bătrâni Dobrița, apoi schimbându-i-se denumirea.

maslu dobrita 1 maslu dobrita 2

Preotul Vasile Mălăescu, de la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” Dobrița, din comuna Runcu, Huidu Andrei preot paroh al Parohiei Frătești și Vasile Lăpăduș, preot la parohia Bâltișoara, au oficiat duminică Sfânta tină a Maslului pentru asistații Complexului de Îngrijire și asistență Socială Dobrița. Potrivit preotului Mălăescu, bolnavii și ceilalți asistați au primit sfânta împărtășanie, iar duminică la prânz a fost săvârșită Taina maslu. La slujbă au participat câțiva zeci de credincioși, care au primit binecuvântare din partea celor trei preoți slujitori. Nu a fost prima dată când asistații Complexului au participat la o astfel de slujbă. „A fost săvârșită Sfânta Taină a Maslului spre alinarea suferințelor și tămăduirea tuturor vârstnicilor din Complexului de îngrijire și asistență Dobrița. Pentru acești robi ai lui Dumnezeu, prezenți la slujbă, vârstnici și angajați ai Centrului, s-au făcut rugăciuni pentru cercetarea lor cea întru Dumnezeu și ca să vină peste ei harul Sfântului Duh, să fie izbăviți ei de toată patima și întinăciunea trupului și a sufletului și de toată răutatea”, a spus preotul Vasile Mălăescu.

maslu Dobrita 3 maslu dobrita 6

În fiecare an, în parteneriat cu biserica din Dobrița, în scop caritabil, cu ocazia marilor sărbători creștine, Grupul Vlăstarele Dobriței și învățătoarea Maria Sârbu, alături de preotul Vasile Mălăescu, merg la Centrul de Îngrijire și Asistență Dobrița. „Aducem daruri și copiii cântă și dansează pentru bătrâni. Așa, reușim să aducem bucurie în sufetele acestor oameni, care ne primesc cu atât de multă căldură, de fiecare dată!”, a declarat preotul Vasile Mălăescu de la Parohia Dobrița.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.